AUTO-MOTO

U Ženevi predstavljen novi Kia Ceed Sportswagon

Avaz.ba

6.3.2018

Kia je na autosalonu u Ženevi predstavila novu generaciju Ceed karavana s prtljažnikom od čak 600 litara.

Poslije hatchback verzije, u prilici smo da vidimo kako izgleda nova Kia Ceed Sportswagon.

Ceed karavan za 2019. niži je od prethodnika za 20 milimetara, ali je i isto toliko širi, a automobil raspolaže prostranim prtljažnikom od čak 600 litara.

Drugačiji izgled nije jedino što ovaj automobil razlikuje od prethodnika, još uvijek aktuelne generacije - Ceed Sportswagon postavljen je na novu K2 mehaničku platformu, koja omogućava više prostora u unutrašnjosti, uprkos nižoj liniji krova.

Jedna od posljedica je već pomenuti prtljažnik koji je za 14 posto veći nego prije. Osim toga, među doplatnim opcijama je i električno otvaranje vrata gepeka.

Zadnja sjedišta su djeljiva u razmeri 40:20:40, što automobil čini još praktičnijim kada je riječ o prijevozu većih predmeta, a obaranjem naslona dobija se potpuno ravan pod.

Krovne šine su standardni dio opreme novog Ceed karavana.

Razvijen u Evropi, za evropske kupce, Ceed Sportswagon za 2019. također koristi motorizaciju iz nedavno predstavljenog hečbeka.

Osnovni model dobiva pogon od 1.4 litarskog atmosferca sa 100 KS. Tu je i 1.0 litarski turbo benzinac s tri cilindra i 120 konjskih snaga. Sljedeći u paleti motora je 1.4 litarski turbo benzinski agregat sa 140 KS.

Dizel opciju čine dvije 1.6 litarske CRDi jedinice - slabija sa 115 i jača sa 135 KS i 280 Nm.

Svi motori su standardno povezani s manuelnim mjenjačem sa šest brzina, a 1.4 turbo benzinac i 1.6 dizelaše moguće je opciono naručiti i sa sedmostepenim automatikom s duplim kvačilom.

Kia Ceed Sportswagon za 2019. u prodaji će se naći tokom jeseni ove godine.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.