BOSANSKO-PODRINJSKI KANTON

Novi požar na goraždanskoj deponiji Šišeta

Vatrogasci vrše natapanje okolnog rastinja kako ne bi došlo do širenja

Arhiv

Fena

8.11.2018

Na glavnoj goraždanskoj deponiji Šišeta došlo je do novog požara na čijem su gašenju od jučer angažirani pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) grada Goražda i Javnog komunalnog preduzeća (JKP) "6. mart“ - potvrdio je Feni v. d. direktora PVJ Benamir Uglješa.  

Prema njegovim riječima, požar je manjeg obima od onog koji se na deponiji desio u avgustu ove godine, ali nije bezopasan. 

- Jučer negdje oko 7.05 sati ujutro dobili smo dojavu građana o požaru i odmah smo počeli s gašenjem zajedno s uposlenicima JKP "6.mart". Vatrogasci vrše natapanje okolnog rastinja kako ne bi došlo do širenja, dok radnici komunalnog preduzeća, uz pomoć mehanizacije, zatrpavaju žarište zemljom kako bi se spriječio dotok zraka, jer je to jedini način - pojasnio je Uglješa.

Napominje da je uzrok požara nepoznat te da je teško utvrditi na kojoj dubini je došlo do zapaljenja.

- Teško je procijeniti uzrok s obzirom na to da se na deponiju odlažu razne vrste otpada, što i gašenje čini otežanim. Bitno je da je požar stavljen pod kontrolu i nadamo se da će do poslijepodnevnih sati biti saniran - kazao je v. d. direktora  Profesionalne vatrogasne jedinice Goražde.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.