UOČI SJEDNICE GV-A

Građani Mostara o izboru gradonačelnika: Treća sreća, Guzin ili Kordić

Nakon izbornog ciklusa 2008. mostarskim vijećnicima trebalo 440 dana da izaberu Ljubu Bešlića

Guzin ili Kordić. Avaz

Piše: M.Sm.

15.2.2021

Uoči današnjeg trećeg nastavka konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Mostara, koji treba početi drugim krugom izbora gradonačelnika, a u koji su prošli Mario Kordić (HDZ BiH) i Zlatko Guzin (Koalicija za Mostar 2020) pitali smo građane Mostara kakav ishod očekuju.

Dok se jedni nadaju da će Mostar u poslijepodnevnim satima dobiti novog gradonačelnika, drugi smatraju da će se cijeli proces izbora ponovo otegnuti kao što je to bilo nakon lokalnih izbora održanih 2008.godine.

Nakon tog izbornog ciklusa mostarskim vijećnicima je trebalo 440 dana da izaberu Ljubu Bešlića za gradonačelnika.




Ružica Vlahović. Avaz

Ružica Vlahović: Mislim da će večeras biti izabran gradonačelnik. Zapravo, bolje rečeno, nadam se. Treća sreća, kako se kaže. Vratila sam se iz Amerike i sva ova situacija mi je čudna. Ovo je za mene užas. Građani su zaslužili nakon toliko godina da imaju vlast i voljela bih stvarno da se to danas dogodi.

Mira Tulji. Avaz

Mira Tulji: Nadam se, zaista, da će napokon Mostar dobiti gradonačelnika. Toliko godina nismo imali izbore, pa kad su se dogodili, počela je situacija sa izborom. Ne treba to nikome, neka se više izabere, a mi ćemo moliti Boga da to bude neki dobar čovjek.

Ramiz Kajić. Avaz

Ramiz Kajić: Ovo je igra mačke i miša. Nepotrebna i bezvezna. Nije mi jasno kako se ne mogu dogovoriti. Nakon 12 godina da nisu u stanju to raspetljati, a mnje-više sve se zna. Tako da cijela situacija postaje i smiješna i žalosna.

Neđad Opijač. Avaz

Neđad Opijač: Gradonačelnik danas neće biti izabran. Situacija se ponavlja kao i prije ne znam ni sam koliko godina, kada su bili zadnji izbori. To je normalno u Mostaru. Ne vjerujem da će brzo biti postignut dogovor.

Almedin Trgo. Avaz

Almedin Trgo: Mislim da Mostar večeras neće dobiti gradonačelnika sudeći po dosadašnjoj situaciji. Građani su sami krivi za ovo. Svi samo nijemo posmatraju sve ovo što se događa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.