NA LICU MJESTA

Hiljade ljudi se oprostilo od Ljube Bešlića

Sa više od stotinu vijenaca od Bešlića su se oprostile brojne ustanove, institucije, udruženja, sportski i drugi klubovi, kao i građani

M. Smajkić

5.9.2021

Sa ispraćaja Ljube Bešlića - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg okončan je posljednji ispraćaj dugogodišnjeg, bivšeg, gradonačelnika Mostara, Ljube Bešlića.

Neutješnoj supruzi Dubravki, kćerkama Tei, Ines i Ivani te drugim članovima porodica izraze sućuti su iskazali na hiljade ljudi, prijatelja, kolega, saradnika, ali i brojnih ličnosti iz političkog, vjerskog, sportskog, kulturnog i javnog života Mostara, ali i šire te mnoštvo građana.

Također, sa više od stotinu vijenaca od Bešlića su se oprostile brojne ustanove, institucije, udruženja, sportski i drugi klubovi, kao i građani.

Prethodno, u „Kosači“ je održan komemorativni skup na kojem su se obratili Mario Kordić, gradonačelnik Mostara, Bešlićeva kćerka , Ines, gradonačelnik Dubrovnika, Mato Franković i Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH.

Nakon ispraćaja tužna povorka se zaputila prema groblju Masline gdje će Bešlić biti sahranjen.

Bešlić je u februaru podvrgnut transplantaciji srca u Kliničkom bolničkom centru (KBC) Zagreb. Iako je njegov oporavak išao u pozitivnom smjeru, ipak, po povratku u Mostar su nastupile određene komplikacije, između ostalog, i zbog koronavirusa, nakon čega je liječen u bolnici „Dr. Fran Mihaljević“ u kojoj je, nažalost, izgubio bitku za život.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.