HUMANOST

Počela ramazanska akcija podjele iftara i prehrambenih paketa

Cijena jednog prehrambenog paketa iznosi 60 KM, odnosno 30 eura

Arhiv

Avaz.ba

6.5.2019

Humanitarna organizacija Pomozi.ba i ove godine provodi ramazansku akciju u sklopu koje je planirana podjela iftara i prehrambenih paketa.  

Ove godine će se, osim u Bosni i Hercegovini, paketi pomoći dijeliti i u Jemenu, Palestini, Burmi, Libanu i Jordanu, a za taj dio zadužen je sektor Pomozi.ba organizacije u Austriji (Hilfhelfen Pomozi.ba), u saradnji s organizacijom ''Rahma'' Austrija.

Pomoći se može donacijom hrane, higijenskih potrepština i sličnih artikala, koji se mogu dostaviti na adresu Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, Sarajevo. Za novčane donacije tu su i opcije doniranja putem PayPal sistema te uplate na domaći i inozemni račun, kao i račun Pomozi.ba organizacije u Austriji.

Donirati možete i putem humanitarnog broja. Za pozive unutar BiH uspostavljen je broj 17014 – jedinstven za sve operatere, a pozivom se doniraju dvije KM. Uspostavljen je i humanitarni broj za pozive u Austriji (+43 901 050 100), a pozivom se donira pet eura. 

Cijena jednog prehrambenog paketa iznosi 60 KM, odnosno 30 eura.   

Isto tako, cijena jednog iftara iznosi pet KM, a iftari će se prvenstveno isporučivati na kućnu adresu starijim ljudima u potrebi. Za razliku od prethodne godine, kada je napravljeno oko 30 hiljada iftara, ove godine se neće praviti veliki broj kolektivnih iftara, već će fokus biti na prehrambenim paketima, navode iz Pomozi.ba.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.