"AVAZ" NA LICU MJESTA

Građani BiH opet pokazali humanost: Stotine volontera prikuplja donacije

Danas je peti dan kako smo pokrenuli akciju pomoći za Tursku i Siriju, rekla nam je Maja Arslanagić

Donacija - Avaz
Donacija - Avaz
Donacija - Avaz
Donacija - Avaz
Donacija - Avaz
+2

10.2.2023

Akcija prikupljanja humanitarne pomoći Turskoj i Siriji dobila je nezapamćeni odziv građana. Reporterska ekipa "Avaza" obišla je prostorije udruženja Pomozi.ba koje su pune volontera i građana koji donose pomoć.

Ovo udruženje pokrenulo je akciju prikupljanja novčanih donacija, ali i osnovnih potrepština poput odjeće, obuće, deka, hrane za bebe i slično. 

Apel građanima

Kako je za "Avaz" rekla Maja Arslanagić, glasnogovornica Udruženja Pomozi.ba, prostorije u naselju Čengić Vila su pune, zbog čega je uputila apel građanima da donacije donose na adresu Azići 12.

Najpotrebnije su trenutno higijenske potrepštine, pelene i stvari za bebe poput flašica.

- Danas je peti dan kako smo pokrenuli akciju pomoći za Tursku i Siriju, kako smo na početku skupljali novčane donacije, posljednja tri dana skupljamo donacije u vidu garderobe, deka, vreća za spavanje, higijenskih potrepština. Kao što možete vidjeti iza nas ogromna većina donacija je pristigla iza nas u ovih proteklih nekoliko dana, posebno danas, imamo velik priliv tih stvari da smo čak nakratko morali obustaviti prijem robe u našim prostorijama na Čengić Vili - rekla nam je Arslanagić.


Maja Arslanagić. AVAZ

Učenica prvog razreda Prve bošnjačke gimnazije u Sarajevu Ilhana Pindžo došla je sa drugaricama da pomogne u pakovanju donacija koje pristižu iz minute u minutu.


Dobro djelo

- U našoj školi imamo obavezne volonterske sate i na taj način pokušavamo doprinjeti što više našoj zajednici i gradu, tako i svim ljudima kojima je pomoć potrebna. I sutra planiram doći  jer smatram da je potrebno uraditi dobro djelo i svaki način na koji mi to možemo da uradimo je dobro došao - rekla nam je.

Ilhana Pindžo. AVAZ

Pomoć je ponudio i sugrađanin Suvad Muminović koji nam je kazao kako je jučer, prilikom donošenja donacije, primijetio da postoji potreba za volonterima koji će pomoći u transportu, zbog čega se javio ekipi udruženja Pomozi.ba kako bi i na ovaj način dao svoj doprinos akciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.