MODRIČA

Skugrić spreman za odbranu od poplava

Nesavjesni mještani bacaju otpad u kanal

Slađan JEREMIĆ

12.5.2019

Sredstvima Vlade Republike Srpske finansirano je čišćenje 11 kilometara lateralnog kanala kroz Skugrić kod Modriče. Radovi su okončani danas oko 20 sati, te je upućen apel mještanima da ne odlažu otpad u lateralni kanal i tako izbjegnu eventualne poplave.  

Risto Mišić kaže da stanovništvo treba da razmišlja o sebi, ne odlažući dotrajali namještaj u lateralni kanal.

- Ima korov po sredini toka i to je normalno. Međutim, kada mi bacimo dotrajali kauč, šporet i ostalo onda dođe do začepčkenja i do poplave, pa će voda odnijeti našu ljetinu i drugu imaovinu. Budimo pametni i savjesni, spasimo sami sebe - apeluje Mišić.

Poplave se mogu izbjeći

Predsjednik MZ Skugrić Milan Savić rekao je da je stanovništvo ovog dijela Modriče odahnulo čišćenjem pomenutog vodenog toka, kako se ne bi ponovile ranije poplave.

- Jedan dio Skugrića, sav njegov raniji dio, tada je bio poplavljen u potpunosti, pa i Borovo Polje. Sada mislimo da će ovakvim radom da se to spriječi - nada se Savić.

Načelnik Modriče Mladen Krekić, koji je u petak donio Odluku o uvođenju prvog stepena pripravnosti od eventualnih poplava, kaže da je očišćeno blizu 11 kilometara lateralnog kanala.

- Zahvaljujem se premijeru RS Radovanu Viškoviću, resornom ministru Borisu Pašaliću i direktoru Voda Srpske Miroslavu Milovanoviću što su ljudski reagovali na naš prvi vapaj, prepoznali su složenost trenutka. Šta će i kako će biti, ko zna. Kiša je počela da pada. Mi smo uradilo što smo mogli i nadamo se da je to jako dobro za sve mjesne zajednice. Najavljene su obilne padavine i sve je sada u božijim rukama - rekao je Krekić.

Ojačan je i podignut nasip dužine 1.800 metara u MZ Modriča 4, pa se može reći da Modriča spremno očekuje najavljene obilnije padavine.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.