PROBLEMI

Bratunčanin dobio materijal za štalu, a nema novca da plati majstore

Sramota me da prodam, a cement i kreč ne mogu dugo stajati neiskorišteni, jada se Nukić

Ramiz s unucima pored blokova za štalu: Dobio građevinsku dozvolu

Piše: S. SMAJLOVIĆ

1.6.2019

Povratnik Ramiz Nukić (59) iz Kamenice kod Bratunca prošle godine od Ministarstva za raseljena lica Federacije BiH dobio je građevinski materijal za gradnju veće štale.  

Niko ne radi

Sav građevinski materijal složio je u svom imanju, a onaj koji je sklon propadanju uredno zaštitio.

 Kaže da ne zna šta će s materijalom. Nema novca da plati građevinske majstore. Živi u obnovljenoj kući s bolesnom suprugom, dva sina i troje unučadi. Svi žive od poljoprivrede, stočarstva i poneke dnevnice. Niko nije zaposlen i kaže da mu je najveći problem svakog mjeseca osigurati 150 KM za prijevoz unucima do glavnog puta, odakle imaju autobus do Konjević-Polja.

- Dobio sam građevinsku dozvolu za gradnju štale kapaciteta od 50 ovaca. I za tu papirologiju jedva sam skupio novac. Hvala Vladi Federacije BiH na doniranom materijalu, ali ja ne znam šta ću s njim. Sramota me da prodam, a cement i kreč ne mogu dugo stajati neiskorišteni - jada se Nukić.

 Radna snaga

 Dodajući da ima radnu snagu za fizičke poslove, koje bi obavili on i njegovi sinovi, ali nedostaje novac za građevince. Jedino rješenje vidi u prodaju ovaca, ali kako kasnije obnoviti stado, pita se on.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.