POZITIVNE PRIČE

“Prozor II” slikarke Željke Paić izložen i u Njujorku

Dobiva ponude za saradnju i s galerijama u Hong Kongu i Tokiju

Paić: Sliku donirala za pomoć djeci u Keniji. Društvene mreže

Piše: G. D.

18.6.2019

Djela mlade banjalučke slikarke Željke Paić, nakon što su njene slike prije dvije godine stigle do londonskih galerija, sada su se našle i u Njujorku, na izložbi “Večer umjetnosti”.

Njena slika “Prozor II” nedavno je bila izložena u njujorškom dizajnerskom studiju “Clodagh Design Studio”, koji je jedan od članova Humanitarne organizacije “The Thorn Tree Project”.

- Nisam ni znala da se to dogodilo. Moja prijateljica je preporučila sliku organizatorima i ona se bez problema našla u krugu 50 umjetnika - izlagača. Donirala sam ovu sliku za pomoć djeci u Keniji - kazala je Paić.

Izložba u Njujorku bila humanitarnog karaktera. Društvene mreže

Kaže da dobra slika i gvozdena vrata otvara pa čak i na američkom tržištu, na kojem je velika konkurencija. Imala je, dodaje, dobro iskustvo i s evropskim tržištem, posebno s kolekcionarima u Njemačkoj.

Veliko interesiranje za njenu umjetnost vlada i u Aziji. Dobivala je ponude za saradnju s galerijama u Hong Kongu i Tokiju. Dodaje da je posebno ispunjava to što je izložba u Njujorku bila humanitarnog karaktera.

Izložba u Amsterdamu

Slike Željke Paić uglavnom kupuju kolekcionari iz Amerike.

- Preda mnom je još jedan značajan projekt, izložba u Amsterdamu, koja će se održati 30. avgusta - kazala je Željka Paić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.