UOČI POSJETE LAVROVA

Lukač: Angažovani svi kapaciteti MUP-a RS

Lavrov će sutra posjetiti BiH, a planirano je da se tom prilikom sastane sa članovima Predsjedništva BiH, ministrom inostranih poslova u Savjetu ministara i drugim predstavnicima institucija BiH i RS

Dragan Lukač. Agencije

A. Ka. / Srna

27.10.2020

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da će tokom posjete ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova biti angažovani svi kapaciteti MUP-a Republike Srpske. 

- Bit će angažovani svi kapaciteti MUP-a da bi održali bezbjednost, da ne bi dozvolili ugrožavanje štićenih ličnosti i već su do sada preduzete sve mjere koje su potrebne da bi se na visokom nivou obezbijedila takva posjeta - rekao je Lukač novinarima u Bosanskoj Dubici.


Značajna posjeta za BiH

On je naglasio da je posjeta Lavrova veoma značajna za čitavu BiH, ali i za Republiku Srpsku.  

- Policija će na svojoj teritoriji preduzeti sve potrebne mjere i radnje da bi sve proteklo u najboljem redu - najavio je Lukač.

Lavrov će sutra posjetiti BiH, a planirano je da se tom prilikom sastane sa članovima Predsjedništva BiH, ministrom inostranih poslova u Savjetu ministara i drugim predstavnicima institucija BiH i RS.

Iz MUP-a je saopćeno da je ministar unutrašnjih poslova RS-a izdao naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području općina Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo za dan 28. oktobar u periodu od 11:00 do 18:00 sati. U istom vremenskom intervalu na području ove dvije općine zabranjen je saobraćaj za teretna motorna vozila preko 7,5 tona ukupne mase.

Izbjegavati bespotrebne izlaske

- Pozivamo građane da sutra svoje kretanje u saobraćaju na području općina Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo svedu na minimum, te da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu. Preporuka građanima je da prilikom kretanja na području ovih opština uz sebe imaju važeći identifikacioni dokument, te da zbog lakšeg kretanja uz sebe ne nose veće torbe ili ruksake. Građani koji žive u blizini Administrativnog centra Vlade RS-a u Istočnom Sarajevu treba da izbjegavaju bespotrebne izlaske na balkone, prozore i krovove zgrada. Medijima je zabranjena upotreba dronova – stoji u saopćenju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.