BOSANSKA GRADIŠKA

Veliki planovi lokalne uprave: MEG projekti ubrzali privredni razvoj grada

Ostvareni značajni finansijski, ali i drugi benefiti

Piše: B. G.

25.8.2021

Bosanska Gradiška gradi se ubrzano. B. GRGIĆ

Učešćem u prvoj fazi realizacije MEG projekta Bosanska Gradiška ostvarila je značajne finansijske, ali i druge benefite. 

U ovom gradu se opravdano nadaju još većim uspjesima u drugoj fazi projekta.

Ovaj grad bio je najuspješnija lokalna samouprava među učesnicama projekta i s razlogom očekuje da i u projektu MEG 2 nastavi raditi s međunarodnim partnerima na daljnjem razvoju.

Gradonačelnik Zoran Adžić rekao je da je prva faza MEG projekta gradu osigurala značajna sredstva za finansiranje infrastrukturnih projekata.

- Još važnije je to što je lokalna uprava mijenjala nabolje svoj odnos prema građanima i privrednicima te je umanjila takse i naknade za privredne subjekte. Sigurno će nam za unapređenje rada lokalne uprave mnogo značiti i učešće u drugoj fazi MEG projekta i da će nam dodatno otvoriti put prema međunarodnim partnerima - rekao je Adžić.

Najviše koristi od učešća u ovom projektu grad je imao u ostvarenju brojnih projekata u opremanju Poslovne zone u Novoj Topoli i zaštiti vodoizvorišta, dodao je on.

- Smanjili smo takse i naknade prema malim preduzećima 2018. godine i na taj način privredi ostavili više od 300.000 KM - naveo je on.

Lokalna uprava želi pojačati infrastrukturno ulaganje, ali i privredni razvoj i na taj način ubrzati put do zacrtanog cilja, a to je status razvijenog srednjoevropskog grada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.