ZASTUPNICA SNSD-A

Novaković-Bursać: Ponosim se što ne pripadam istoj vertikali s nekim ko je Dragan Mektić

Njegovo ponašanje je suprotno onome što je NSRS naložila, istakla je

Snježana Novaković-Bursać. Arhiva

H. J. I.

25.10.2021

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Snježana Novaković-Bursać kazala je kako je Dragan Mektić, uprkos zakljčcima NSRS, dao legitimitet Ustavno-pravnoj komisiji ovog doma svojim ostankom i glasanjem na sjednici. Kazala je i to kako je Mektić, sa suzdržanim glasom na ustavne amandmane, pokazao koga SDS-PDP-DNS slušaju i da je to primjer njihovog podaništva. 

- Mektić je prekršio nekoliko stvari. Glasao je za neke izvještaje, za neke protiv. S pozicije predstavnka RS neobjašnjivo je da je dao legitimitet svojim prisustvom i omogućio i dalji život ustavnih amandmana koje je predložila Naša stranka. Bio je uzdržan, a ti amandamni su teško usvojivi. Ovim ponašanjem Mektić je izrazio stav kluba SNSD-PDP-DNS bivajući uzdržan na amandmane koji predlažu jednog predsjednika BiH, parlamentarnu skupštinu sa 66 poslanika bez Doma naroda. Pokazali su šta misle i koga slušaju. Ovo je najeklantatniji primjer njihovog podaništva. Ponašanje je suprotno onome što je NSRS naložila - rekla je Novaković Bursać.

Njegove izjave nije htjela komentirati, ali je poručila kako je zaslužio da ga procesuiraju istražni organi, što i čine.

- Čini mi se da je sve usmjereno u pravcu da se grabi za slamčice ne bi li se održao na slobodi. Takvom historijom svog ponašanja ne zaslužuje da ga komentarišem. Ponosim se što ne pripadam istoj vertikali s nekim ko je Dragan Mektić - dodala je.

Poručila je kako će SNSD-ovi poslanici i njihove koalicije prisustvovati samo jednoj tački dnevnog reda, a to je smjena ministra odbrane Sifeta Podžića. 

- Ući ćemo da podržimo odluku predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH - poručila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.