SARAJEVO

Zimski bazar u sarajevskoj školi "Osman Nuri Hadžić" večeras u 18 sati

Avaz.ba

20.12.2017

U Osnovnoj školi "Osman Nuri Hadžić" u sarajevskom naselju Dobrinja večeras će s početkom u 18 sati biti održan Zimski bazar, uz moto "Budi razlog nečijeg osmijeha", koji organizira Vijeće roditelja u saradnji sa roditeljima, učenicima i školom.

Bazar je humanitarnog karaktera, a sastoji se od prodajnog i revijalnog dijela. U prodajnom će biti ponuđeni kreativni radovi učenika, delicije i druge zanimljivosti dok je u revijalnom dijelu planirana zabava uz muziku.

- Bazar je odraz nastojanja da se socijalno ugroženim učenicima iz naše škole omoguće stipendije kako bi bar djelimično olakšali njihove probleme. Nakon bazara koji je održan prošle godine osigurali smo stipendije za pet naših učenika i ove godine se nadamo istom ili boljem uspjehu - kazali su iz Vijeća roditelja Osnovne škole "Osman Nuri Hadžić".

Ovu dobrinjsku školu pohađa i Hana Bešlija, trenutna državna prvakinja u šahu, koja će na bazaru igrati šah s djecom i roditeljima. 

- Oni koji budu željeli odigrati partiju šaha sa državnom prvakinjom, plaćat će simboličnu cijenu, a sav prihod ide za naše učenike - naveli su iz škole.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.