SAZNAJEMO

Jusuf Nurkić ipak ne želi graditi dvoranu na Koševskom Brdu

Koševsko Brdo: Mjesto gdje se trebala graditi dvorana

F. MUSTAFIĆ

11.7.2018


Jusuf Nurkić, bh. košarkaška zvijezda, odustao je od ideje da na uglu ulica Antuna Hangija i Marija Mikulića na Koševskom Brdu gradi sportsku dvoranu. Kazali su nam ovo u Općini Centar, naglašavajući da je u međuvremenu ipak raspisan javni poziv o prodaji ovog zemljišta kako bi se izgradio sportski objekt.


Pet lokacija


Nurkić je još prošle godine izrazio želju da gradi savremeni sportski objekt na nekoj od lokacija u gradu, pa su mu tada predstavnici Općine prvi ponudili čak pet mogućih lokacija za ovu namjenu.


- Odabrana je ova na Koševskom Brdu kao najprihvatljivija. Međutim, nakon određenog vremena Nurkić je putem svojih predstavnika obavijestio Općinu da odustaje od izgradnje sportskog objekta – kazali su nam u Centru.


Planirano je da se na ovoj zelenoj površini gradi objekt površine 2.650 kvadrata s minimalno 40 parking mjesta.


Kako nam je kazao načelnik Centra Nedžad Ajnadžić, ukoliko niko ne bude želio na ovoj lokaciji graditi sportsku dvoranu, Općina će praviti nešto drugo.


Nećemo žuriti


- Ukoliko ne bude zainteresiranih, lokaciju ćemo odrediti za nešto drugo poput sportskih sadržaja za mlade ili možda da gradimo budući centar za mlade, pa i stanove namijenjene njima. Bitno je da je sadašnje rješenje legitimno i da ga podržavaju postojeći regulacioni planovi. Razgovarat ćemo s građanima, stručnjacima iz oblasti arhitekture, prostora, mladih... – rekao je Ajnadžić te dodao da se neće žuriti s prodajom.


Vijećnicima nejasna namjena


Ranije je i Općinsko vijeće (OV) podržalo inicijativu za izgradnju sportskog objekta na ovoj lokaciji. Međutim, na jednoj od posljednjih sjednica vijećnicima u potpunosti nije bilo jasno šta će sve sadržavati izgrađeni objekt. Neki su tada pitali načelnika hoće li objekt sadržavati trgovačke radnje, stanove, parking, sumnjajući da se izgradnjom sportskog objekata s različitim sadržajima nastoji nekom namjestiti poslovni prostor, stan ili parking.






Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.