PROJEKT

"Sarajevo, ljubavi moja": Djeca će ponovo uživati u druženju s poznatim ličnostima

Održat će se u subotu, 22. juna, u 10:30 sati u Parku Nijaza Durakovića

Sulejman Haljevac Memo: Idejni tvorac projekta

Edina ŠALJA

30.5.2019

Manifestacija pod nazivom "Sarajevo, ljubavi moja", koja ima za cilj podizanje svijesti o inkluziji u društvu, održat će se u subotu, 22. juna, u 10:30 sati u Parku Nijaza Durakovića.

Veliki inkluzivni dan djece s poteškoćama organizira JU Zavod ''Pazarić'', u saradnji s Ministarstvom kulture i sporta i Federalnim ministarstvom rada i socijalne politike.

Zahvaljujući direktoru Zavoda Redžepu Saliću i njegovom velikom upornošću da sve kreativne radionice budu prikazane na jednom mjestu, šira javnost će moći vidjeti koliko su ova djeca na svim poljima kreativna.

- Kroz kreativan rad i istraživanje djeca iz Zavoda ''Pazarić'' će s djecom iz KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja te osnovcima, srednjoškolcima i nekim udruženjima imati jednu ogromnu sliku. Svako dijete i javna ličnost na toj slici će nacrtati i napisati poruku šta je to što nam treba uz preslikano "Sarajevo s ogromnom ljubavlju". Želja nam je prikazati Sarajevo u najljepšom svijetlu i šta je ono što djeci treba. Odnosno, trebaju im ova inkluzija i prijateljstvo - kazao je akademski slikar i idejni tvorac projekta Sulejman Haljevac Memo i dodao da su učešće potvrdile mnogobrojne javne ličnosti iz sfere umjetnosti, muzike i sporta koje će zajedno slikati na velikom platnu ili dati neku svoju poruku.

Između ostalih, učestvovat će federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača te kantonalni ministar kulture i sporta Mirvad Kurić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.