SARAJEVO

Ambasada Njemačke: Organizirali već 10. božićni bazar

Kupovinom na bazaru, posjetioci učestvuju u akciji prikupljanja sredstava u dobrotvorne svrhe

Posjetioci uživaju na bazaru. M. Kadrić

Piše: Avaz.ba

30.11.2019

Tradicionalni božićni bazar koji organiziraju uposlenici Ambasade Njemačke u Sarajevu održava se danas u zgradi Ambasade. Kupovinom na bazaru, posjetioci učestvuju u akciji prikupljanja sredstava u dobrotvorne svrhe. Kao i svake godine, prihod će biti doniran udruženjima kojima je pomoć potrebna.

Osim humanitarnog karaktera, bazar je godinama prepoznatljiv po veseloj i opuštenoj prazničnoj atmosferi i ugodnom druženju kakvo je i danas. Posjetioci uživaju u raznovrsnoj ponudi, od tradicionalnih kulinarskih specijaliteta do unikatnih rukotvorina, adventskih vijenaca i ukrasa.

I predstavnici lokalnih inicijativa i udruženja osoba s poteškoćama, s kojima Ambasada blisko sarađuje, predstavili su svoje proizvode i ručne radove.

Bazar je otvorila njemačka ambasadorica Margret Uber (Ueber), koja je kazala da već deset godina u Ambasadi Njemačke imaju dobru tradiciju da organiziraju Božićni bazar.

- Inicijativa je od kolegica i kolega iz Ambasade. Prave se dekoracije, kolačići, božićni kolačići i sve ono što posjetioci danas mogu vidjeti - kazala je ambasadorica Uebber.

Prema njenim riječima, ovih dana pred same praznike užurbano se radi, ali „ovo je i vrijeme promišljanja, vrijeme kada trebamo da se sjetimo naših porodica, naših najbližih“.  


Posjetioci uživaju na bazaru - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.