SARAJEVO

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom: Bolest je posljedica grijehova

Poručio vjernicima da nikada ne gube vjeru u Boga i da u ovom teškom vremenu epidemije vjeruju u Gospoda

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom služio svečanu vaskršnju liturgiju. Srna

Srna

19.4.2020

Mitropolit dabrobosanski Hrizostom služio je svečanu vaskrsnu liturgiju u Sabornom hramu u Sarajevu, odakle je poručio vjernicima da nikada ne gube vjeru u Boga i da u ovom teškom vremenu pandemije vjeruju u Gospoda.

Mitropolit je ocijenio da je bolest koja je snašla cijeli svijet posljedica svakodnevnih grijehova te je vjernike pozvao na pokajanje.

Prema njegovim riječima, nikada ne treba gubiti nadu u Hrista, koji je pobijedio, ne samo bolest nego i smrt i grijeh. Mitropolit je pozdravio sve vjernike koji su, radi suzbijanja širenja koronavirusa, danas ostali u svojim domovima. 

Molili smo se danas za sve njih, za cijeli svijet, da Gospod učini svoju milost prema rodu ljudskome i da sve nas spasi i zaštiti od nevolje i bijede u koju smo upali zbog virusa korona - rekao je mitropolit Hrizostom u besjedi u Sabornom hramu u Sarajevu.


Vaskršnja liturgija u Sabornom hramu u Sarajevu. Srna

Vladika je istakao da je ovogodišnje vrijeme Velikog posta prošlo u duhovnim i biološkim borbama, strahovima i neizvjesnosti, ali da danas postoji nada u Gospoda, koji je vaskrsao i tako dao nadu da će sva iskušenja i patnja biti pobijeđeni.

Vjernicima je čestitao Vaskrs tradicionalnim pozdravom "Hristos vaskrse!" i poželio im sretan i blagoslovljen praznik.

Na liturgiji je pročitana vaskršnja poslanica patrijarha srpskog Irineja. U Sabornoj crkvi u Sarajevu u 17 sati će biti služeno Pashalno večernje. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.