SKUPŠTINA KS

Čelik za "Avaz": Podnosim ostavku, Konaković nije u pravu jer nemamo namjeru kočiti procese

U interesu nam je da krene procedura što prije, zašto bismo sjedili na rukovodećim pozicijama kad nemamo podršku u Skupštini KS, rekao je Čelik

Čelik: Nenadić je odgovoran čovjek. Arhiv

Piše: A. Jamaković

19.11.2020

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik (SDA) potvrdio je za "Avaz“ da će podnijeti ostavku na ovu funkciju. Najavio je da će pismenu ostavku uputiti sutra ili prekosutra.

-    Podnosim ostavku u klubu Bošnjaka. Kada smo imali 18 ruku pozivali smo da se preda vlast. Nemamo namjeru da kočimo procese u KS, naprotiv želimo da nova skupštinska većine imenuje što prije mandatara. Nije nam u interesu da stopiramo procese, neću kriti pečate. Kao i premijer Mario Nenadić radit ću na tome da ubrzamo proceduru kako bi oni što prije krenuli raditi. Nacrt i prijedlog budžeta KS trebaju se usvojiti, nemamo namjeru blokirati procese u KS – rekao nam je Čelik.

Negirao je tvrdnje predsjednika stranke Narod i pravda Elmedina Konakovića da se ostavkom premijera Nenadića kompliciraju procedure i usporava cijeli proces.

-    Nenadić je odgovoran čovjek, on to sebi nikad ne bi dopustio niti želi nešto da zakomplicira. Meni je u interesu da se to što prije završi. Nemamo namjeru to raditi. Komisija za izbor i imenovanja čim pripremi odluku o prihvatanju ostavke Nenadića odmah ćemo zakazati kolegij. Mogu zakazati hitnu sjednicu i kazati da se prihvata ostavka. Kolegij ima pravo zakazati sjednicu kad god to želi. Želimo da budemo drugačiji od njih, krali su pečat, opstruirali... U interesu nam je da krene procedura što prije, zašto bismo sjedili na rukovodećim pozicijama kad nemamo podršku u Skupštini KS – rekao je Čelik.

Napominje da je normalno da većina ima premijera i predsjedavajućeg Skupštine KS.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.