KANTON SARAJEVO

Kapo: Kvalitetnim projektima "Skenderija" je ozdravila

Investiramo u opremu koja će u budućnosti donositi prihode, ističe direktor

Piše: A. Nalo

18.2.2021

Kapo: Uživanje u zimskim sportovima. Avaz

„Skenderija“ je definitivno najbolji primjer i dobar recept kako kvalitetnim projektima ozdraviti i jačati javna preduzeća, a samim tim i privredni razvoj Kantona Sarajevo, kazao je na početku razgovora za “Avaz” direktor Centra “Skenderija” Amer Kapo (SBB).

- U posljednjih pet godina zaista smo se trudili da, uz podršku Skupštine i Vlade KS, investiramo u opremu koja će u budućnosti donositi prihode, a i obogatiti sadržaj naše ponude. Najbolji primjer za to je mobilno klizalište, u kojem građani uživaju u posljednje dvije godine na platou Centra “Skenderija” i u dvorani „Mirza Delibašić“ – rekao je Kapo.


Obnovljena dvorana

Njegovim dolaskom na čelo ovog preduzeća završeno je postavljanje epoksidnog poda u dvorani „Mirza Delibašić“, sanirane su i uređene dvorane D-1 i D-2, ugrađena je led rasvjeta, a nabavljene su i najkvalitetnije mašine za čišćenje prostora.

-U budućnosti planiramo nastaviti s takvim načinom rada, ali će biti i novih investicija.

Rekonstrukcija i sanacija ledene dvorane jedan je od prioriteta, tako da se iskreno nadamo da će u budućnosti sportisti i mnogobrojni građani uživati u zimskim sportovima na ledu tokom cijele godine – naglasio je Kapo.

Prema njegovim riječima, kada je u pitanju organizacija sajmova, tu je „Skenderija“ lider u BiH, a menadžmentu za rukom polazi organiziranje koncerata, seminara, dječijih igraona.


Centar „Skenderija“: O „Zimskoj čaroliji“ mnogi pričaju. Avaz

Lider u zemlji

-Projekt “Zimska čarolija” je za nas poseban i zato ćemo ga u budućnosti još više razvijati. Cilj nam je da s ovim projektom budemo prepoznatljivi u cijelom svijetu i da u njemu uživaju građani BiH, ali i mnogobrojni turisti. Ove godine „Zimska čarolija“ je planirana u peridou od 29. 11. 2021. do 31. 1. 2022. godine – rekao je Kapo.

Nažalost, poput mnogih drugih kompanija, i „Skenderija“ je pogođena pandemijom koronavirusa. U prethodnoj godini svi su sajmovi bili otkazani, nije bilo koncerata i drugih događaja koji „Skenderiju“ čine onim što jeste, centralnim mjestom privrede, kulture i sporta u našoj zemlji.

-To se posebno negativno osjetilo i u finansijskom dijelu poslovanja u prethodnoj godini te se nadamo da će ova pandemija ubrzo biti iza nas kako bi se stabilizirali i nastavili s raznovrsnim i kvalitetnim pružanjem usluga - naglasio je Kapo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.