U TOKU HITNA SJEDNICA

Zastupnici Skupštine KS će raspravljati o negativnim posljedicama po hitnom postupku

Vlada KS je ranije odobrila 21 miliona za pomoć privredi

Ministar finansija u Kantonu Sarajevo Davor Čičić. Printscreen

Piše: A. Č.

22.3.2021

Ministar finansija u Kantonu Sarajevo Davor Čičić u uvodnom obraćanju na hitnoj sjednici Skupštine KS na prvoj tački dnevnog reda Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u KS rekao je da Vlada izmjenom zakona može odobriti sredstva isplatu za minimalne mjesečne plaće.

- Ministarstvo privrede KS je u skladu sa izmjenama zakona dostavila podatke da ova promjena neće utjecati na sredstva jer je već odobreno 21 miliona KM za pomoć privredi. Ministarstvo finansija je pribavilo mišljenja na ovaj Zakon i predlažemo Skupštini da se Zakon donese po hitnom postupku - rekao je Čičić.

Zastupnica Jasmina Biščević-Tokić tražila je pojašnjenje šta se trebalo postići izmjenom člana 10 jer trenutno nije proglašeno stanje nesreće.

- Nisam mogla naći pojašnjenje izmjene ovog člana - rekla je Biščević-Tokić.

Vanredno stanje

Zastupnik Jakupović prekinuo je Bišćević-Tokić jer pitanja, kako je rekao, nisu vezana za hitnost postupka.

Zastupnica Bibija Kerla rekla je da traže izmjene zakona, a da nemaju proglašeno vanredno stanje u Kantonu Sarajevu.

Ministar Čičić pojasnio je da su ostavili mogućnost da ukoliko Federacija proglasi stanje nesreće sve navedene članove proglase aktivnim.


Rasprava po hitnom postupku

Rasprave nije bilo, a zastupnici su usvojili da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u KS raspravlja po hitnom postupku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.