O GLASANJU U GV SARAJEVO

Rinko Golubović: Stid me što se igraju sa moralnom, političkom i ljudskom gromadom

Kako se usuđujete igrati i poigravati sa svojih mindera sa Bogićem koji za vas Bog u ljudskom obliku za sve religije i politike u BiH, rekao je Golubović

Rinko Golubović. Agencije

A. Ka.

24.3.2021

Rinko Golubović, spiker, novinar, voditelj jedno od najpoznatijih novinarskih imena u našoj zemlji, čovjek iza kojeg je 50 godina duga karijera u medijima, oštro je reagirao na političke igre u Gradskom vijeću Sarajeva u vezi sa izborom novog gradonačelnika glavnog grada.

Gradski vijećnici Grada Sarajeva, kojima je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine dodijelila mandate, nakon polaganja svečane izjave, trebali su u srijedu izabrati predsjedavajućeg Vijeća, međutim do toga nije došlo s obzirom na to da je sjednica prekinuta.

Golubović je nakon današnjih dešavanja u Gradskom vijeću Sarajevo kazao da ga je stid.


- Bogić Bogićević. Stid me što sam Bosanac. Stid me što se igraju sa moralnom, političkom i ljudskom gromadom. Kako se usuđujete igrati i poigravati sa svojih mindera sa Bogićem koji za vas Bog u ljudskom obliku za sve religije i politike u BiH. Sramite se jadnici. Bit ćete kažnjeni i treba da budete za to! - poručio je Golubović.

Podsjetimo, prema dogovoru koalicionih partnera za predsjedavajućeg Gradskog vijeća trebao bi biti imenovan Jasmin Ademović (Narod i pravda), a zamjenici Dragan Stevanović (SDP) i Mirela Džahverović (Naša stranka). Međutim, današnje glasanje je pokazalo da u koaliciji ništa ne štima kako treba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.