NOVO SARAJEVO

Donacija zaštitnih maski, rukavica i dezinfekcijskih sredstava radi zaštite od koronavirusa

Bit će podijeljene javnim ustanovama

Preventivno djelovanje na suzbijanju širenja pandemije. Općina Novo Sarajevo

A. J.

4.8.2021

Javnim ustanovama na području općine Novo Sarajevo bit će podijeljene zaštitne maske, rukavice i sredstva za dezinfekciju u cilju zaštite od koronavirusa i provođenja propisanih mjera. Donacijom firme “EKO-MEDIC” Sarajevo bit će obuhvaćeni i građani.

Prilikom primopredaje, zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novo Sarajevo Nedim Salihagić je naglasio da će zaštitna oprema i dezinfekcijska sredstva biti iskorištena na najbolji mogući način kako bi se što spremnije dočekao četvrti val pandemije.

- Podjela će biti izvršena u narednom periodu u saradnji sa nadležnim općinskim službama vodeći računa o potrebama zdravstvenih i obrazovnih ustanova i naših sugrađana - naglasio je Salihagić, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Služba za civilnu zaštitu Općine Novo Sarajevo od pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo je poduzela niz aktivnosti koje su usmjerene na preventivnom djelovanju u suzbijanju širenja infekcije izazvane virusom koronavirusom. U skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima, Općina Novo Sarajevo će nastaviti provoditi aktivnosti kako bi se građanima, ali i medicinskim i drugim ustanovama pružila neophodnu pomoć u cilju zaštite od koronavirusa.

- Raduje me incijativa kolege Nedima koja pokazuje da se malim koracima Općinsko vijeće približava građanima te se nadam da ćemo kao vijećnici zajedno nastaviti raditi u interesu građana Općine Novo Sarajevo - ističe vijećnik Edin Rovčanin (SBB).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.