KANTON SARAJEVO

Zbog najezde glodara u nekim općinama mora se ponovo raditi deratizacija

Lista sa spiskom desetina lokacija napravljena na osnovu prijava građana

Radnici firme “Sanitacija” trenutno su angažirani u Centru. Avaz

Piše: A. Nalo

18.8.2021

Proljetna faza obavezne preventivne sistemske deratizacije na području Kantona Sarajevo provedena je u periodu od 10. maja do 15. juna. Međutim, taj proces u nekim gradskim područjima nije dao željene rezultate pa su općine bile primorane da to ponovo učine na nekoliko rizičnih lokacija.

Radnici firme “Sanitacija” trenutno su angažirani na području općine Centar. Taj posao trebali bi završiti do kraja sedmice.


Radne jedinice

- Pod stručnim nadzorom radne jedinice za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, dopunska deratizacija započela je na području MZ Ciglane i bit će obuhvaćena područja Bardakčije, Betanija, Breka, Crni vrh-Gorica, Džidžikovac-Koševo I, Koševsko Brdo, Koševo II, Marindvor, Mejtaš-Bjelave, Nahorevo, Soukbunar, Šip i Trg oslobođenja-Centar - kazali su iz Općine Centra.

Objedinjeni podaci

Kako kažu, na ovaj potez su se odlučili zbog svakodnevnih prijava građana.

- Lista sa spiskom desetina lokacija, a na koje će biti postavljena sredstva za uništavanje štetnih glodara, napravljena je na osnovu prijave naših sugrađana sekretarima MZ. Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje objedinila je sve podatke i proslijedila ih Zavodu za javno zdravstvo KS. Pomoć pri utvrđivanju lokacija timu za deratizaciju pružaju sekretari MZ koji bolje poznaju teren u općini Centar - ističu iz Općine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.