SVJETSKI DAN TURIZMA

Sunčani vikend na Hastahani uz projekciju filma "Scream for me Sarajevo"

U sklopu trodnevnog festivala bit će organiziran i muzički program, panel diskusija te brojne sportske aktivnosti

Festival Hastahana Summer Break trajat će tri dana. Arhiva

H. J. I.

23.9.2021

Turistička zajednica Kantona Sarajevo organizira panel diskusiju povodom Svjetskog dana turizma koji se u svijetu obilježava 27. septembra. Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma koju je definisala Svjetska turistička organizacija UNWTO glasi "Turizam za inkluzivni rast". Obilježavanje je planirano u petak, 24.09.2021. u sarajevskom parku Hastahana od 14:30 sati.

Gosti događaja organiziranog povodom Svjetskog dana turizma pored predstavnika javnog i privatnog turističkog sektora bit će i učenici Srednje ugostiteljsko-turističke škole iz Sarajeva.

Turistička zajednica KS će na ovom događaju zvanično objaviti konkurs za najbolji video i set fotografija na temu ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana turizma.

Obilježavanje Svjetskog dana turizma bit će uvod u trodnevni festival Hastahana Summer Break u organizaciji CINEA Entertainment, uz podršku Turističke zajednice KS te uz saradnju sa Općinom Centar. Ovo je program koji je konceptualno osmišljen kao urbani muzički, kulturni i društveni događaj koji će ponuditi raznovrstan i inkluzivan sadržaj za građane i turiste.

Prvu noć, petak, 24.9. od 20 sati na rasporedu je projekcija filma "Scream for me Sarajevo" pod vedrim nebom, a nakon filma uslijedit će i muzički program.

U subotu, 25.9. na programu je Hastahana Urban Lab, u sklopu kojeg će se održati panel program i diskusija o budućem izgledu parka Hastahana. Ovo je program koji u sklopu Hastahana Summer Break reaalizuje Općina Centar, te koji će uključiti struku i građane u iznošenje ideja i sugestija za uređenje ovog parka. U Hastahani će tim povodom biti istaknut i zid ideja, gdje će svi zainteresovanii građani moći napisati svoje sugestije.

U nedjelju, 26.9. u sklopu Hastahana Summer Break-a na rasporedu su sportske aktivnosti i takmičenja u odbojci na pijesku i košarci, nakon čega će uslijediti i zajedničko čišćenje parka.

Ulaz na sve događaje je besplatan, a kompletan program i dodatne informacije su dostupni na www.cinea.ba


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.