ZAVRŠENA SJEDNICA

Skupština KS usvojila izvještaj o radu TVSA

Parlamentarna većina za podršku svojoj direktorici Jurišić tako je obezbijedila 20 ruku, od kojih je jedna bila i Bilsena Šahman iz SBB-a

Jurišić: Usvojen izvještaj o radu. Avaz

Piše: L. M.

29.9.2021

Skupština Kantona Sarajevo na drugom dijelu 42. redovne sjednice, nakon burne rasprave, usvojila je Izvještaj o radu Televizije Kantona Sarajevo.

Zastupnici su postavili pitanja o načinu zapošljavanja, mobingu, kao i anonimnom pismu koje su uposlenici poslali ministrima u Vladi KS u kojem se žale na uvjete rada. Duška Jurišić, direktorica TVSA kazala je kako nije upoznata sa navedenim pismom.

- Svi ljudi koji su zaposleni na TVSA su zaposleni na potpuno zakonit način, a prekovremeni rad je plaćen. Uprava je veoma posvećena cilju objektivnog informisanja javnosti, uvažavanja svih sagovornika i opcija, općeg interesa građana i općeg dobra. Ova Uprava ukoliko dobije priliku u drugom poluvremenu zna šta hoće, savremeni javni televizijski servis kakav glavni grad BiH treba da ima - istakla je Jurišić.

Za je glasalo 20 zastupnika, protiv tri, dok je suzdržanih bilo šest. Parlamentarna većina za podršku svojoj direktorici Jurišić tako je  obezbijedila 20 ruku, od kojih je jedna bila i Bilsena Šahman iz SBB-a.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.