MANDIĆ BEZ ODGOVORA

Sulejman Haljevac: U Općini Centar ne radi 500 sijalica, drže nas u mraku i vraćaju stoljeće nazad

Na dnevnom redu današnje sjednice OV Centar je jedanaest tačaka, a vijećnici, između ostalog, razmatraju informaciju o epidemiološkoj situaciji na području općine

Sulejman Memo Haljevac. AVAZ

Piše: A. Na.

28.10.2021

Na dnevnom redu današnje sjednice Općinskog vijeća Centar je jedanaest tačaka, a vijećnici, između ostalog, razmatraju informaciju o epidemiološkoj situaciji na području ove općine, zatim Nacrt Programa rada OV za 2022. godinu, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Nacrt aneksa ugovora o zakupu stadiona „Asim Ferhatović Hase“...


Vilsonovo šetalište

Vijećnik Saveza za bolju budućnost Sulejman Memo Haljevac tražio je objašnjenje od načelnika Srđana Mandića jer već dva puta nije dobio odgovor na inicijativu koju je predložio.

- Već treći put tokom ove godine postavljam ovu inicijativu i zato želim da mi načelnik Srđan Mandić da objašnjenje. Naime, na dijelu Vilsonovog šetališta koji pripada općini nedavno su postavljene sijalice. Ipak, je ovo 21. stoljeće i ne vidim razloga da se mi trebamo diviti postavljanju tih 15 sijalica. To mi je bilo povod da istu noć upalim auto i sa sobom povedem fotografa kako bi sve dokumentovao. Obišli smo za tri sata veći dio Centra. Uslikali smo skoro 500 sijalica da ne radi u 21. stoljeću. Kome da se obratim zbog toga? Hoćemo li i dalje živjeti u mraku ili ćemo živjeti kao stanovnici drugih općina - pitao je Haljevac.


Najbogatija općina

Dodao je da se njegov dedo prije 100. godina divio postavljanju sijalica, međutim, u 2021. godini 500 ih ne radi u Centru, najbogatijoj općini.

- Drže nas u mraku i vraćaju stoljeće nazad - zaključio je Haljevac.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.