IMUNIZACIJA

Na punktu u SCC-u: Formirani dugi redovi građana koji strpljivo čekaju svoj red za vakcinu

Formirali su se dugi redovi građana koji su strpljivo čekali svoj red za vakcinu

Z. K. - A. Ka.

6.11.2021

Građani se vakcinišu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

U Sarajevo City Center-u (SCC) jutros je otvoren punkt za vakcinaciju protiv koronavirusa. Građanima su na raspolaganju vakcine "Moderna", "Pfizer" i "Sinopharm" te "AstraZeneca" za revakcinaciju. Portparolka  Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, Mirna Pecikoza pozvala je sve građane koji to do sada nisu učinili da se vakcinišu i na taj način zaštite sebe i druge.

- Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo organizira akciju 'Vakcinacija prema građanima'. Izabrali smo prostor tržnog centra jer se tu bilježi najveći broj okupljanja, posebno vikendom. Jutros je do 11 sati utrošeno 90 doza vakcina - rekla je Pecikoza.

Sudeći prema fotografijama koje je objavila Vlada KS, formirali su se dugi redovi građana koji su strpljivo čekali svoj red za vakcinu.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, a prvenstveno obavezna maska i održavanje distance u zatvorenom prostoru. Također, Vlada KS usvojila je preporuke Kriznog štaba MZ KS za davanje treće booster doze svim zdravstvenim radnicima kod kojih je prošlo šest i više mjeseci od prijema druge doze. Usvojena je i preporuka Kriznog štaba o vakcinaciji djece starosne dobi od 12 godina uz saglasnost roditelja.

Osim SCC-a, vakcinacija će se 13. i 14. novembra vršiti u tržnom centru Bingo City Center u ulici Džemala Bijedića na Otoci.

Haris Vranić, ministar zdravstva Kantona Sarajevo, kazao je za portal "Avaza" da je zadovoljan odzivom građana.

- Posebno me raduje što je veliki odziv mlađe populacije - rekao je Vranić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.