LIJEPE VIJESTI

Uspješna transplantacija bubrega na KCUS-u, Ameli život spasila sestra

Ovu informaciju je podijelio Tomislav Žuljević, predsjednika Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH na svom zvaničnom Facebook profilu

Sestre Jasminka Dautović i Amela Ćizmić. Facebook

H. J. I.

16.11.2021

U četvrtak 11. novembra na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) uspješno je urađena transplantacija bubrega. Transplantacija je urađena Ameli Ćizmić, a donor je bila njena sestra Jasminka Dautović. 

Ovu informaciju je podijelio Tomislav Žuljević, predsjednika Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH na svom zvaničnom Facebook profilu.  

- Sretni smo zbog svega, posebno zbog Amele, jer spašen je jedan mladi života ali i zbog toga što je transplantacija urađena u KCUS. To samo govori kako pored UKC Tuzla ima još jedan klinički centar koji zna i može raditi transplantacije. Čestitke transplantacijskom timu u KCUS a Jasminki i Ameli brz oporavak, dobro zdravlje i dug i sretan život - napisao je Žuljević. 


Objava na Facebook-u. Screenshot

Ćizmić se uspješno oporavlja nakon transpalntacije, i još jednom se zahvalila svim ljudima koji su joj pružili šansu za novi život.

- Najveća hvala mojoj nesebičnoj sestri Jasminki Dautović, koja je bila inicijator ove transplantacije. Hvala Prof. Rebić i Doc. Mehmedbašić- Hamzić i svom osoblju na nefrologiji. Hvala divnim urolozima dr. Hadžiosmanović i dr. Selimović i svim sestrama. Hvala i mom dr. Hrnjić u Travniku, hvala ekipi na dijalizi koji su me osam godina trpjeli. Hvala svima koji su bili uz mene, koji su me bodrili. Hvala Allahu koji mi je pružio novu šansu - izjavila je Ćizmić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.