ZIMSKE MANIFESTACIJE

Turistička zajednica KS najavila "Sarajevo Winter Fest": Brojni zanimljivi sadržaji na Bjelašnici

Pored velikih regionalnih zvijezda, dali smo mogućnost i mladim tek oformljenim grupama priliku da se izraze muzički i kreativno, kaže Magoda

Press Konferencija na Bjelašnici. N. Ćorović

Piše: N. Ćorović

6.1.2022

Turistička Zajednica Kantona Sarajevo je danas zajedno sa Stage Production-om na Bjelašnici predstavila nadolazeći Live Stage Music Festival, koji će ove godine na ovoj olimpijskoj ljepotici publici ponuditi besplatne karte za koncerte velikih regionalnih zvijezda.

Festival počinje u subotu, 8. januara sa koncertom "Crvene jabuke", grupe "Regina", "Karne" i "MA6". Nakon toga dalje nastupe održat će grupe "Letu štuke", "Konvoj", "Moca i Biznismeni". Za specijalno iznenađenje nastupit će "Kiki Lesendrić i Piloti". Odmah nakon toga, za idući vikend planiran je nastup "Zabranjenog pušenja", "Srkleta i Srce", "Bonjasky", "Rajot", "Arcade", "Core" ,"DJ Patrick", "G. Edd", "Coem", "Calkins", "Luka Cikotić", "Adnoir" i "Storm".


Ljepotica grada

Ibro Berilo, načelnik općine Trnovo zahvalio se partnerima, naglasio je kako je ovo bitna promocija za Kanton Sarajevo, i da se Turistička Zajednica KS nije fokusirala samo na zabavni karakter već i edukativni, a za januar pripremaju niz koncerata.

- Ovo je idealna prilika da shvatimo kakvo bogatstvo imamo, naša Bjelašnica je ljepotica našeg grada. U ovaj projekat je uloženo 10 miliona KM, za izgradnju puteva, ulaganje u infrastrukturu, i ekološki projekat - kazao je Berilo dodajući da je Općina Trnovo šesta po stepenu razvijenosti u BiH, i da je to veliki uspjeh za lokalnu zajednicu.

Adnan Mandžić, direktor i organizator Live Stage Festivala rekao je da će se ove godine održati najveći broj događaja i manifestacija. Smatra da je ovo izvjesna sezona i poziva sve građane da isprate Live Stage Festival.


Razvijanje i promocija

Kenan Magoda, čelnik Turističke zajednice Kantona Sarajevo za "Dnevni avaz" kaže da je jako ponosan i da je ove godine Turistička zajednica KS kreirala jako bogat niz dešavanja i u gradu i na okolnim planinama.

- Osnovni cilj Turističke zajednice je razvijanje i promocija destinacija. Nedostajao je zabavni sadržaj i mijenja se paradigma. Pored velikih regionalnih zvijezda, dali smo mogućnost i mladim tek oformljenim grupama priliku da se izraze muzički i kreativno. Sarajevo Winter Fest završava tek krajem marta, najvažnije je da će svaki projekat koji bude organizirala Turistička zajednica KS biti besplatan - naveo je Magoda.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.