DOBRE VIJESTI IZ ZOO VRTA

Životinje iz Pionirske doline dobro podnose velike minuse

Sve su dobrog zdravlja što je najvažnije, kaže Hamza

Piše: A. Nalo

13.1.2022

Pionirska dolina - Avaz
Pionirska dolina - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Životinje u Pionirskoj dolini odlično podnose velike minuse, a koji su jutros zabilježeni u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Potvrdila je to za "Avaz" portparol preduzeća "Park" Aldijana Hamza. 

- One iz toplijih krajeva uživaju u nastambama i ne izlaze vani kada je temperatura ispod 10 stepeni. Sve su dobrog zdravlja što je najvažnije. One otpornije na vremenske uslove rado "pozdrave" svakog posjetioca koji im i tokom zimskih dana dođu u posjetu - rekla je Hamza. 

Hamza: Dobro zdravlje. Avaz

Austrougarski period

Prema njenim riječima, Pionirska dolina i zoo vrt svaki dan u osam sati otvaraju svoje kapije za posjetioce, a zatvaraju ih na koncu dnevnog svjetla i to u 16.30 sati.

- Poznato je da je ovaj rekreativno- zabavni centar sa zoo vrtom jedini ovakve vrste u BiH, međutim, rijetki znaju da je nastao u austrougarskom periodu i to na području Ilidže. Poslije je dislociran u sjeveroistočni dio Sarajeva. Sarajevski zoološki vrt nazvan "Pionirska dolina" tako je godinama igrao važnu ulogu u životima sugrađana i njihovog odrastanja, kao "oaza" za odmor, rekreaciju i edukaciju brojnih generacija - rekla je Hamza.

 

Iste cijene

Zoo vrti trenutno je dom 36 životinjskih vrsta, odnosno više od 250 životinja. Cijene ulaznica su nepromijenjene, za djecu do 5 godina ulaz je besplatan, ulaznica za mlade od 5 do 15 godina košta 2,5 KM, a za starije od 15 godina svega 3 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.