KANTON SARAJEVO

Mjesečna parking karta u užoj jezgri grada košta 150 KM

To ne znači da će vozači imati osigurano mjesto

Na parkiralištima postoje i parkomati za plaćanje. Avaz

Piše: A. Nalo

30.1.2022

Pronaći slobodno parking mjesto u užoj jezgri grada, pogotovo u vrijeme popodnevne špice, prava je premija. Nažalost, vlast u Kantonu Sarajevo još nema adekvatno rješenje za ovaj dugogodišnji problem. I u preduzeću “Rad” svjesni su ovog problema te na razne načine pokušavaju pomoći i olakšati vozačima.


Komercijalne naljepnice

Zato su u prodaju pustili parking stikere za 2022. godinu. Naljepnice se mogu kupiti na naplatnim mjestima u ulicama Paromlinska 57 i Hamdije Čemerlića 25 te na šalterima u centrima za komunalne usluge u ulici Jošanička 80, Dobrinjske bolnice 15 i Envera Šehovića 14. Na taj način građani neće gubiti vrijeme na traženje parkomata. Međutim, to ne znači da će imati osigurano mjesto.

Prema važećem cjenovniku, stikeri za A-zonu koštaju 150 KM mjesečno za pravna lica, a za zonu II-A 75 KM. Stanari koji žive u zonama I-B i II-B naljepnice mogu kupiti za 35 i 55 KM. Oni koji žele komercijalne naljepnice za zone I-D i II-D moraju izdvojiti 60 i 100 KM.


Poznate adrese

Parking stikeri za zone I-A, I-B i I-D važe za područje od Alipašine do ulice Sutjeska, potom od ulice Bistrik do ulica Bakarevića, Branilaca Sarajeva, Buka, Brodac, Kaptol, Obala Isa-bega Ishakovića, Obala Kulina bana, Petrakijina i Reisa Džemaludina Čauševića.

- One važe i za ulice Skenderija, Danijela Ozme, Dženetića Čikma, Džidžikovac, Despićeva, Hadži Ristića, Hamdije Kreševljakovića, Mehmeda Spahe, Mis Irbina, Musala, Tina Ujevića, Vladimira Valtera Perića i Zelenih beretki - kazao je Mirza Ramić, portparol preduzeća “Rad”.

Stikeri za zone II-A, II-B i II-D važe za gradske parkinge u ulicama Augusta Brauna, Dolina, Džemala Bijedića, Franca Lehara, Franje Račkog, Hazima Šabanovića, Koste Hermana, Kotromanića, Kralja Tvrtka, Marcela Šnajdera i Stjepana Tomića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.