SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Općina Stari Grad priprema svečani program za obilježavanje Dana nezavisnosti BiH

Općina Stari Grad priprema svečani program za obilježavanje Dana nezavisnosti BiH. OPĆINA STARI GRAD

Marketing

28.2.2022

S ciljem obilježavanja Dana nezavisnosti BiH kao jednog od najznačajnijih datuma u historiji naše domovine, općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić donio je odluku o održavanju svečanog programa kojim će Općina Stari Grad Sarajevo sa svojim građanima dostojanstveno obilježiti ovaj državni praznik.

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine jedan je od najznačajnijih datuma u historiji naše domovine. Prije tačno 30 godina, 1. marta 1992. godine Bosanci i Hercegovci su na referendumu izabrali da žele nezavisnu i suverenu BiH. Taj datum i sve što je uslijedilo poslije njega duboko su urezani u našem sjećanju i nikada ne smiju biti zaboravljeni.

U svjetlu političkih dešavanja u našoj zemlji, danas više nego ikad, dužni smo čuvati i njegovati naše tekovine i našu prošlost od zaborava.

Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, nakon posjete Šehidskom mezarju Kovači i spomen-obilježju Vječna vatra, bit će organizovan svečani defile koji će početi u 10,30 sati, - nakon polaganja cvijeća na Spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. (Veliki park). Defile će se kretati od pomenutog spomen-obilježja u pravcu Katedrale Srca Isusova gdje je planiran kraći kulturno-zabavni program, a potom nastavak defilea do Sebilja. U defileu će učestvovati općinski načelnik mr. Ibrahim Hadžibajrić sa svojim saradnicima I uposlenicima Općine Stari Grad Sarajevo, vijećnicima Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo, članovima Udruženja Prva brigade policije Stari Grad, Udruženja Zelene beretke Stari Grad, Udruženja Generali BiH i drugim. Pozivamo građane da nam se pridruže u najavljenom defileu jer 01.mart je dan kada pokazujemo da volimo i slavimo svoju domovinu, te svojim primjerom učimo nove generacije o njegovom značaju.

Nakon svečanog defilea, održat će se svečana sjednica u Općini Stari Grad Sarajevo uz prigodan program posvećen Danu nezavisnosti BiH.

Općina Stari Grad Sarajevo poziva sva pravna i fizička lica koja posluju na prostoru ove općine da u utorak, 01.marta, 2022. godine, na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, istaknu državne zastave na objektima, te doprinesu prazničnoj atmosferi i prigodnom obilježavanju jednog od najznačajnijih državnih praznika.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.