SARAJEVO

Počeli Dani otvorenih vrata u Ministarstvu zdravstva KS

Održani prvi sastanci i razgovori sa svim zainteresiranim građanima o aktuelnim temama koje se tiču zdravstva

Vranić: Svaki prijedlog će biti razmatran. Kanton Sarajevo

N. Ć.

18.3.2022

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo danas je u okviru početka provođenja Dana otvorenih vrata, upriličilo prve sastanke i razgovore sa svim zainteresiranim građanima o aktuelnim temama koje se tiču zdravstva.

Na održanom sastanku svi prisutni građani iznijeli su probleme i prijedloge koje su u nadležnosti ovog Ministarstva.

Usvajanje prijedloga

Ministar zdravstva, prof.dr. Haris Vranić, danas je sa svojim saradnicima razgovarao o prijedlozima i rješenjima koje se tiču poboljšanja zdravstvenih usluga u KS.

Također, razgovaralo se o problemima s kojima se susreću, koje se tiču nadležnosti ovog ministarstva, svi građani su iznjeli konkretne probleme i prijedloge koje se tiču olakšanja procedura u ostvarivanju zdravstvenih usluga u KS, a potom su pohvalili rad ministarstva na čelu s ministrom Vranićem.

Kako navode iz Ministarstva, oni će u skladu sa svojim nadležnostima obraditi svaki prijedlog pojedinačno, a potom i sugestije građana, nakon čega će uputiti povratne informacije.

Potrebe građana

Ministar Vranić je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo, u vezi sa konkretnim prijedlozima koje je direktno dobio od korisnika zdravstvenih usluga u KS, na osnovu čega će dalje postupati.

- Cilj otvorenih vrata je da, u skladu sa potrebama građana, Ministarstvo zdravstva planira svoje buduće aktivnosti i djelovanja – rekao je Vranić.

Iz Ministarstva poručuju da se svi zainteresirani građani mogu javiti putem e-maila: [email protected].

Za ovu prijavu, potrebno je napisati kontakt podatke i temu o kojoj će se razgovarati, a Ministarstvo će biti obaviješteno o terminima sastanka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.