SARAJEVO

Prekinuta sjednica Skupštine KS zato što materijali nisu dostavljeni u printanoj formi

Zbog ovakvih procesa koje koriste preko premijera Novalića mi smo morali povući sve tačke dnevnog reda, rekao je predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić

Skupština KS. SCREENSHOT

Piše: S. S.

13.4.2022

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo je ponovo prekinuta prije bilo kakvih diskusija o tačkama dnevnog reda. Razlog tome su tvrdnje opozicionih zastupnika da je sjednica sazvana neustavno. Sporna tačka poslovnika je prema kojem se svakom zastupniku mora u printanoj formi dostaviti dnevni red, što rukovodstvo nije uradilo.

- Klubovi DF-a i SDA u Skupštini KS preko Ustavnog suda blokiraju procese, Iako je 2020. godine na zahtjev kluba SDA, kada je predsjedavao zastupnik SDA Mirza Čelik, Skupština donijela zaključak da se ne dostavlja materijal u printanoj formi, nego u elektronskoj. Svaki zastupnik dobije elektronski materijal i za sjednicu Skupštine i za Kolegij. Zbog ovakvih procesa koje koriste preko premijera Novalića mi smo morali povući sve tačke dnevnog reda - rekao je predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić (NiP).

Premijer KS Edin Forto je upozorio je da se šalje politička poruka blokadom i neradom. Nakon toga je povukao sve tačke dnevnog reda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.