ŽESTOKA RASPRAVA

Aljović branio Berila oko sječe šuma, pa se obratio Konaković: Dević godinama vodi "Sarajevo šume" iz kuće

Nije tu samo stvar sportskog centra, ima dosta istine u ovom što Aljović govori oko "Sarajevo šuma", a to je posljedica gazdovanja Devića (SDA) i njegove ekipe iz Ilijaša, rekao je Konaković

Žestoka rasprava Hameda Aljovića i Elmedin Konaković. SCREENSHOT

Piše: S. S.

9.5.2022

U toku je rasprava Skupštine KS na kojoj se već nekoliko sati raspravlja o Zakonu o šumama.

Ministar Adnan Delić je govorio o tome da načelnik Trnova Ibro Berilo učestvuje u krčenju šuma, a na šta je burno reagirao Hamed Aljović iz SDA:

- Ministar Delić je iznio niz neistina da Ibro Berilo sječe šume po Trnovu. Načelnik nije niti jednog metra usjekao u Trnovu. U Trnovu šume sjeku "Sarajevo šume" i firme iz Koševa koje su doveli bez ikakvih procedura. Imam izvještaj šumskog inžinjera da je 1000 kubika firma iz Kreševa izvukla iz Grebaka i piše "Ovdje ni gljive više ne rastu". Ovo izgleda gore nego Hirošima nakon 2. svjetskog rata. Vi ministrite dokažite, tužite ako je Berilo nešto usjekao. Kao da je Berilo sjekao... Ako je taj sportski centar, on zauzima pet duluma, a privatne firme su isjekle 1000 hektara - rekao je Aljović.

Za repliku se javio zastupnik NiP-a Elmedin Konaković:

- Drago mi je da smo zastupnika Aljovića čuli u ovoj sali, a znamo i zašto se javio, ali neću o tome. Načelnik Berilo radi u jednom dijelu dobro, ali atak na Delića neću prihvatiti. Nije tu samo stvar sportskog centra, ima dosta istine u ovom što Aljović govori oko "Sarajevo šuma", a to je posljedica gazdovanja Devića (SDA) i njegove ekipe iz Ilijaša. Na Bjelašnici se krčilo, radilo i gradilo, a i Berilo je to radio - odgovorio je.

Konaković je rekao da je Berilo jedan egzotični načelnik, a da Dević vodi preduzeće  "Sarajevo šume" iz kuće godinama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.