ŽESTOKA RASPRAVA

Okerić: Pored obilnog izvještaja vi pričate o Konakoviću, Dević: Nećete da nas ušutkate

Meni je samo drago da javnost ima priliku da čuje Vaše ponašanje, Vaš govor, ja Vas već dva/tri puta upozoravam da Vam ne bih oduzimao riječ, rekao je Okerić

Žestoka rasprava Mahira Devića i Elvedina Okerića. SCREENSHOT

Piše: S. S.

30.5.2022

Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo se vodila žestoka rasprava između zastupnika Mahira Devića (SDA) i predsjedavajućeg Skupštine KS Elvedina Okerića.

Podsjećamo, na današnjoj sjednici se raspravlja o radu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo za 2021. godinu.

"Referirajte se na tačku dnevnog reda"

- Klub SDA ne podržava nikakve nezakonite radnje koje se dešavaju u sudovima i tužilaštvima, ali isto tako s gnušanjem odbacuje ovu vrstu monologa koju čujemo cijeli mandat ovdje, da jedan pojedinac optuži, podigne optužnicu, osudi, da zaključak, presudi i informiše Skupštinu o slučaju diplome Sebije Izetbegović, koja iza sebe ima 20 godina karijere. I to radi čovjek koji nema položen stručni ispit za nastavnika fizičkog. I mi sad trebamo da ne reagujemo - rekao je šef kluba SDA Mahir Dević.

Odgovorio je Elvedin Okerić: 

- Jel moguće da niste našli za shodno da se referišete na odgovore koje je ponudila glavna tužiteljica, nego imate potrebu da se referišete i spominjete zastupnika Konakovića, kad imate tako bogat izvještaj Kantonalnog tužilaštva? Molim Vas, pokušajte da se referirate na tačku dnevnog reda.

"Ne odgovara diskusija"

Ponovo se javio Dević:

- Vjerujte, ja sam na tački, a to što Vama moja diskusija ne odgovara...

Onda je riječ uzeo Okerić:

- Meni je samo drago da javnost ima priliku da čuje Vaše ponašanje, Vaš govor, ja Vas već dva/tri puta upozoravam da Vam ne bih oduzimao riječ.

Onda je Dević rekao: 

- Ja Vam predlažem da to uradite odmah i da mi zabranite da govorim protiv Vašeg šefa. Uradite to odmah, izvolite, jer je ovo treći ili četvrti put da me prekidate. Ja nemam problem s tim, ali nećete da nas ušutkate da damo odgovor na optužbe koje smo trpili godinu, dvije ili tri. To neće proći!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.