ATCT 2022

Zaključci međunarodne konferencije "Advances in Trafic and Communication Technologies (ATCT)"

Novi trendovi u saobraćaju i komunikacijskim tehnologijama

M. D. A.

3.6.2022

Zaključci međunarodne konferencije "Advances in Trafic and Communication Technologies (ATCT)". ATCT 2022

Univerzitet u Sarajevu – Fakultet za saobraćaj i komunikacije pod pokroviteljstvom Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, je u Sarajevu 26. i 27. maja 2022. godine organizovao Međunarodnu konferenciju „Advances in Traffic and Communication Technologies (ATCT)“ – „Novi trendovi u saobraćajnim i komunikacijskim tehnologijama“ sa ovogodišnjim tematskim fokusom i radnim podnaslovom „Digital transformation and sustainable development in postal and logistics systems“ - „Digitalna transformacija i održivi razvoj u poštansko-logističkim sistemima“.

Jedan od ključnih ciljeva konferencije je bio promoviranje inovativnih rješenja u oblasti saobraćaja i komunikacija uz umrežavanje naučnih i praktičnih resursa.

Konferencija je okupila veliki broj eminentnih profesora, naučnika i eksperata, domaćih i međunarodnih stručnjaka, iz akademskog i realnog sektora, koji su prezentirati inovativna rješenja u oblasti saobraćaja i komunikacija uz umrežavanje naučnih i praktičnih resursa.

Učesnicima su se obratili: Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine dr. Vojin Mitrović, Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo prof. dr. Aleksandra Nikolić, Rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rifat Škrijelj i Dekan Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Amel Kosovac.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.