NA PODRUČJU OPĆINE ILIJAŠ

Velika koordinirana akcija čišćenja počinje u srijedu

Organizatori pozivaju i građane da se uključe u ovu akciju kako bi svi zajedno dali doprinos da životni ambijent bude ljepši i uredniji

Jedna od ranijih akcija čišćenja. VLADA KS

A. O.

2.8.2022

Na osnovu plana Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Općine Ilijaš, KJKP Park, KJKP Rad, KJKP Vodovod i kanalizacija, KJKP Pokop, KJKP GRAS, KJU za zaštićena prirodna područja, KJP Sarajevo-šume, JKP Vodostan Ilijaš, akcija čišćenja odvijat će se u svim mjesnim zajednicama ove općine.

Tokom trajanja akcije komunalna preduzeća će, u koordinaciji sa Općinom Ilijaš i mjesnim zajednicama, realizovati čišćenje prvenstveno onih lokaliteta koji nisu obuhvaćeni programima redovnog održavanja i divljih deponija, a u skladu sa prioritetima koje iskažu mjesne zajednice.

Organizatori pozivaju i građane da se uključe u ovu akciju kako bi svi zajedno dali doprinos da životni ambijent bude ljepši i uredniji.

Akcija čišćenja općine Ilijaš počinje u srijedu ispred Tržnog centra Bingo u 07:15 sati. Prisutni će biti i resorni ministar Enver Hadžiahmetović, pomoćnik ministra Muhamed Bekto, kao i predstavnici Općine Ilijaš, preduzeća i ustanova.

Iz resornog ministarstva pozivaju i predstavnike medija da prisustvuju početku ove akcije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.