U POSJETI SARAJEVU

Turisti iz Hrvatske oduševljeni: "Avaz Twist Tower" je simbol modernog regiona

Obišli smo zgradu i zaključili smo da je neobično lijepa, a pogled na grad je impresivan

Piše: N. Ćorović

16.10.2022

Psojetioci iz Hrvatske ispred "Avazovog" tornja. N. Ćorović

Najvišu i najljepšu zgradu u regionu "Avaz Twist Tower" posjetili su danas turisti iz Hrvatske. 

Kako su nam rekli, oduševljeni su impresivnom zgradom i fascinantnim pogledom s vidikovca.

- Dolazimo iz Siska, željeli smo iskoristiti lijepo vrijeme i slobodan vikend, a Sarajevo nas je sve oduševilo. Sarajlije su ljubazne, gostoljubive, susretljive, prava „raja, kako se ovdje kaže – kazala nam je Ana Smiljanić.

Bogata historija

Bračni par Krešimir i Tihana Peričić, također, dolaze iz Siska, a u Sarajevu su najviše oduševljeni znamenitostima i bogatom historijom, ali i spoju s modernom Evropom čemu teži cijeli region, a najbolji simbol je, prema njihovim riječima, zgrada "Avazovog" tornja.

- Obišli smo zgradu i zaključili smo da je neobično lijepa, a pogled na grad je impresivan. Sviđa nam se bosanska hrana i Sarajevsko pivo – kazao nam je ovaj bračni par iz Hrvatske.

„Avaz Twist Tower“ posjetili su danas i Slavonci.


Grad s dušom

- Dolazimo iz Vrpolja, jako se lijepo osjećamo, obišli smo Baščaršiju, Vrelo Bosne, Katedralu, neke džamije. "Avazovo toranj" je prelijep, pravo turističkko blago. Nadamo se da ćemo do kraja posjete Sarajevu imati još dobre zabave – rekao je Vlado Filić.

I Vjekoslav Smiljanić oduševljen je glavim gradom BiH.

- Grad je jako lijep, baš onakav kakav su govorili da je, grad s dušom. Oduševile su nas ljepote pojedinih znamenitosti i gostoljubivosti ljudi u ugostiteljskim objektima – naveo je Smiljanić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.