U VIJEĆNICI

Karić se sastala sa novoimenovanim šefom Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini

Gostima iz OSCE-a su predstavljeni projekti Grada Sarajeva, a posebno je istaknut značaj poboljšanja transparentnosti rada Gradskog vijeća

Sa održanog susreta. GRAD SARAJEVO

A. O.

21.10.2022

Gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamin Karić i predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović, danas su se u Vijećnici sastali sa delegacijom Misije OSCE-a koju je predvodio novoimenovani šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini ambasador Brajan Ageler (Brian Aggeler).

Novom ambasadoru su čestitali na preuzimanju mandata i poželjeli mu uspjeh u radu te iskazali svoje očekivanje da će Grad Sarajevo i u budućnosti nastaviti uspješnu saradnju sa Misijom OSCE-a u Bosni i Hercegovini, podsjećajući na posljednji primjer saradnje pri donošenju Nacrta novog Etičkog kodeksa izabranih i imenovanih funkcionera Grada Sarajeva koji je trenutno u fazi javne rasprave.

Gostima iz OSCE-a su predstavljeni projekti Grada Sarajeva, a posebno je istaknut značaj poboljšanja transparentnosti rada Gradskog vijeća. Informisani su o tome da se, poslije dugo vremena, sjednice Gradskog vijeća prenose uživo, kao i činjenicu da su svi akti vezi za rad Gradskog vijeća i radnih tijela javno dostupni na službenoj internetskoj stranici Gradskog vijeća. Naglašena je činjenica da je unaprjeđena i komunikacija i koordinacija Grada Sarajeva sa jedinicama lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini, ali i sa gradovima Evrope i svijeta, u okviru međunarodne saradnje. Ambasador Ageler je upoznat i sa potrebom Grada Sarajeva za podrškom kod donošenja regulacionih planova u smislu unaprjeđenja transparentnosti čitavog postupka.


Održan sastanak. GRAD SARAJEVO

Predsjedavajući Ademović informisao je goste o konceptu i djelima "Trojke" na gradskom i kantonalnom nivou, a koji su rezultirali još većom podrškom građana na upravo održanim izborima, te vizijom da se ovaj koncept proširi u druge kantone, na federalni i državni nivo vlasti.

Sastanku je prisustvovala delegacija koju su činili gospođa Samra Ramić, vršioc dužnosti šefa Ureda u Sarajevu, Matie Lemojne (Mathieu Lemoine), šef Ureda za planiranje politike rada Misije OSCE-a u BIH, te Ivan Lupis, šef Ureda za ljudsku dimenziju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.