ODRŽAO BROJNE SASTANKE

Šef Misije OSCE-a u BiH, ambasador Brajan Ageler, posjetio Stolac

Ageler se susreo s općinskim i vjerskim zvaničnicima te predstavnicima nevladinog sektora

Ageler posjetio Stolac. Facebook

H. J. I.

22.6.2023

Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, ambasador Brajan Ageler (Brian Aggeler), posjetio je danas Stolac, gdje je održao sastanke s općinskim i vjerskim zvaničnicima te predstavnicima nevladinog sektora.

Jačanje saradnje s vjerskim zajednicama

Ambasador Ageler se sastao s gradonačelnikom Stoca Stjepanom Boškovićem, s kojim je razgovarao o saradnji između Misije i njenog Terenskog ureda u Mostaru i gradske uprave. Također je razgovarano o važnosti inicijativa i aktivnosti usmjerenih na jačanje saradnje s vjerskim zajednicama, procesima reforme obrazovanja te o jačanju društvene kohezije.

Na sastanku s Orhanom Tikvešom, predsjednikom Medžlisa Islamske zajednice Stolac, ambasador Ageler je pozdravio kontinuirano zalaganje Islamske zajednice za jednako uživanje slobode vjeroispovijesti i uvjerenja te istakao važnost međureligijskog dijaloga, kao i važnost saradnje s općinskim vlastima.

Jačanje društvene kohezije

Ambasador Ageler je iskoristio priliku i da se sastane sa Minvom Hasić, predsjednicom Udruženja žena "Orhideja", Domagojem Vujnovićem, predstavnikom NVO Hercegovački plodovi Mediterana, i Džemalom Tucakovićem, predsjednikom Gradskog orkestra Stolac. Ambasador je istakao važnu ulogu koju organizacije civilnog društva imaju u jačanju društvene kohezije, istakavši: 

- Vaši napori u jačanju društvene kohezije i prepoznavanju potencijala kulturnih projekata za jačanje saradnje i promociju pozitivnih priča iz Stoca su zaista inspirativni i vrijedni divljenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.