GRAS OBAVJEŠTAVA

Prodaja pretplatnih karata za korisnike javnog gradskog prijevoza u Sarajevu počinje sutra

Svi korisnici su dužni prilikom kupovine kupona donijeti iskaznicu na uvid radi upisa broja iskaznice na kupon

Penzioneri kupuju karte. AVAZ / ILUSTRACIJA

A. O.

30.11.2022

Prodaja pretplatnih karata za decembar 2022. godine za radnike, nezaposlene osobe, uposlenike MUP-a, strane penzionere, bračnog druga penzionera, invalide, šehidske porodice, ratne vojne invalide i dobitnike ratnih priznanja i odlikovanja, za korisnike javnog prijevoza počet će sutra.

Svi korisnici su dužni prilikom kupovine kupona donijeti iskaznicu na uvid radi upisa broja iskaznice na kupon, saopćeno je iz GRAS-a.

Obavještavamo penzionere sa visinom penzije iznad 425 KM, redovne studente i učenike III i IV razreda srednjih škola da 01.12.2022. godine počinje dopuna elektronskih kartica za javni gradski prijevoz za mjesec decembar. Penzioneri su prilikom dopune elektronske kartice obavezni donijeti posljednji ček od penzije.


Produžena važnost elektronske kartice

Učenicima I i II razreda srednjih škola automatski je produžena važnost elektronske kartice do 01.01.2023. godine. Penzionerima sa visinom penzije do 425,00 KM automatski je produžena važnost elektronske kartice do 05.01.2023. godine.

Dopuna elektronskih kartica vrši se na prodajnim mjestima GRAS-a: Ćumurija, Otoka, Ilidža, Dobrinja, Vogošća, Alipašin Most i Hadžić.

Napominjemo da pretplatne karte i elektronske dopune za novembar važe do 05.12.2022. godine.

Napominjemo da su učenici srednjih škola koji prvi put predaju dokumentaciju za izradu elektronske kartice obavezni dostaviti potvrdu za prijevoz kupljenu na prodajnom mjestu GRAS-a i ovjerenu u školi i jednu fotografiju. Redovni studenti koji prvi put predaju dokumentaciju za izradu elektronske kartice obavezni su dostaviti ovjerenu potvrdu sa fakulteta, jednu fotografiju i ličnu kartu na uvid. 

Prodajna mjesta

Penzioneri koji prvi put predaju dokumentaciju za izradu elektronske kartice za prijevoz dužni su dostaviti: kopiju i orginal posljednjeg čeka od penzije, ličnu karti i jednu fotografiju. Učenici osnovnih škola koji stanuju na udaljenosti većoj od 2km od škole a pohađaju područnu školu mogu predati dokumentaciju (potvrdu za prijevoz kupljenu na prodajnom mjestu GRAS-a i ovjerenu u školi i jednu fotografiju) za izradu elektronske iskaznice za prijevoz.

Dokumentacija za izradu elektronskih kartica predaje se na prodajnim mjestima GRAS-a: Ćumurija, Otoka i Ilidža.

Podajna mjesta Ćumurija, Otoka, Dobrinja i Ilidža radnim danima do 09. decembra radit će produženo od 07:00 – 16:30 sati, a od 12. decembra do kraja mjeseca od 07:00 – 15:00 sati. Prodajna mjesta Alipašin Most, Nedžarići, Hadžići i Vogošća radnim danima rade od 07:00–15:00 sati. Sva prodajna mjesta GRAS-a u subotu, 03.12.2022. godine radit će od 08:00 – 13:30 sati.

Prodaja radničkih kupona zone A, pored uobičajenih prodajnih mjesta, vrši se i na kioscima GRAS-a koji se nalaze na Baščaršiji, Domu Armije, Marijinom Dvoru, Željezničkoj stanici i Čengić Vili.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.