SARAJEVO

Prodaja karata za februar počinje sutra

Obavještavamo penzionere da će dopuna elektronskih kartica za prijevoz početi 03.02.2023. godine, navode iz GRAS-a

Čekanje u redu za karte. Avaz

A. O.

31.1.2023

Iz GRAS-a su danas izdali saopćenje u kojem obavještavaju korisnike javnog gradskog prijevoza da će sutra početi prodaja pretplatnih karata za februar 2023. godine za radnike, nezaposlene osobe, uposlenike MUP-a, strane penzionere, bračnog druga penzionera, invalide, šehidske porodice, ratne vojne invalide i dobitnike ratnih priznanja i odlikovanja.

Kako navode, svi korisnici su dužni prilikom kupovine kupona donijeti iskaznicu na uvid radi upisa broja iskaznice na kupon.

Đaci i studenti

Također obavještavaju učenike osnovnih i srednjih škola i redovne studente da mogu izvršiti dopunu elektronskih kartica za februar po važećem cjenovniku.

Dopunu elektronskih kartica za prijevoz mogu izvršiti na prodajnim mjestima GRAS-a: Ćumurija, Otoka, Ilidža, Dobrinja, Vogošća, Nedžarići, Alipašin Most i Hadžići.

Dopuna za penzionere

- Obavještavamo penzionere da će dopuna elektronskih kartica za prijevoz početi 03.02.2023. godine, a penzioneri mogu izvršiti dopunu kartica do 10. februara za jedan ili za dva mjeseca. Dopuna elektronskih kartica vrši se na prodajnim mjestima GRAS-a: Ćumurija, Otoka, Ilidža, Dobrinja, Vogošća, Nedžarići, Alipašin Most i Hadžići, a uz elektronsku karticu potrebno je donijeti i posljednji ček od penzije – kažu iz GRAS-a.

Napominju da će nezaposlene osobe od mjeseca februara 2023. godine, umjesto iskaznica, za prijevoz moći koristiti isključivo elektronske kartice. Nezaposlene osobe su obavezne izvršiti dopunu elektronskih kartica na jednom od prodajnih mjesta GRAS, a uz elektronsku karticu potrebno je donijeti dokaz o redovnom javljanju u JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Validacija vožnje

Korisnici javnog gradskog prijevoza koji posjeduju elektronske kartice su obavezni da prilikom svakog ulaska u vozilo izvrše validaciju svoje vožnje, odnosno da karticu prislone na validator u vozilu kako bi imali ispravnu voznu kartu, odnosno plaćenu vožnju.

Podajna mjesta Ćumurija, Otoka, Dobrinja i Ilidža radnim danima od 01. do 10. februara radit će produženo od 07:00 – 16:30 sati, a od 13. februara do kraja mjeseca od 07:00 – 15:00 sati.

Prodajna mjesta

Prodajna mjesta Alipašin Most, Nedžarići, Hadžići i Vogošća radnim danima rade od 07:00–15:00 sati.

Sva prodajna mjesta GRAS-a u subotu, 04.02.2023. godine radit će od 08:00 – 13:30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.