SKUPŠTINA KS

Nacrt budžeta KS za 2023. pred zastupnicima 8. februara

Kolegij Skupštine KS na današnjoj sjednici dopunio dnevni red

Dopunjen dnevni red. VLADA KS

A. Č.

23.1.2023

Nacrt budžeta Kantona Sarajevo za 2023. godinu kao i Nacrt Zakona o njegovom izvršenju naći će se pred zastupnicima 8. februara za kada je zakazana četvrta radna sjednica Skupštine KS, odlučio je danas Kolegij ove skupštine.

Rušenje objekta

Na dnevnom redu ove sjednice naći će se i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti Zavodu za izgradnju i Direkciji za puteve KS za zaključivanje Ugovora o kupoprodaji privremenog objekta radi rušenja, između KS, Ministarstvo saobraćaja - Direkcija za puteve KS i Zavoda za izgradnju KS sa jedne strane i Ilijaza Tucakovića sa druge strane, a u svrhu izgradnje „IX“ transverzale - rondo u ul. Safeta Zajke, a u skladu sa Odlukom o usvajanju Okvira za otkup imovine i naknade radi realizacije projekta izgradnje gradskih saobraćajnica u KS.

Kolegij je dopunio dnevni red Treće radne sjednice Skupštine KS čije je održavanje ranije zakazano za 27. januar.

Dopuna finansijskog plana 

Na ovoj sjednici će biti razmatran i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Izmjene i dopune Finansijskog plana prihoda i izdataka Javne ustanove Služba za zapošljavanje KS za 2022. godinu sa Odlukom o njegovom izvršenju te Prijedlog odluke o dopunama Odluke o usvajanju okvira za otkup imovine i naknade radi realizacije Projekta izgradnje gradskih saobraćajnica u KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.