IZDVOJENO 1,5 MILIONA KM

Hoće li Sarajlije uskoro zaplivati na bazenima na Bembaši

Idejni projekat novih bazena je završen i sljedećeg mjeseca će biti predstavljen Općinskom vijeću, kazao je Hadžibajrić

Zapušteni bazeni na Bembaši. Općina Stari Grad

Piše: Ema Maslo

28.1.2023

U budžetu Federacije BiH za 2023. godinu, u iznosu od 6,7 milijardi KM,  uvršten je i amandman o izdvajanju 1,5 miliona KM za izgradnju bazena na Bembaši u Sarajevu.

Kao potpredsjednik stranke NES koja je dio osmorke, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić tražio je od NES-a da predloži ovaj amandman Predstavničkom domu i zauzme se za podršku projektu.

Projekt Bazena Bembaša dobio je jednoglasnu podršku, a hadžibajrić je naglasio da je ovo samo jedan korak naprijed ka ispunjenju cilja da ove godine počnu izgradnju bazena. 

- Sada je izvjesno da nismo sami u ovome i da imamo i podršku Vlade FBiH. Očekujem sada da se uključe i drugi nivoi vlasti, prvenstveno Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo i ostali i da ubrzamo korake na realizaciji. Idejni projekat novih bazena je završen i sljedećeg mjeseca će biti predstavljen Općinskom vijeću, a na sjednicu će biti pozvani i predstavnici Kantona Sarajevo i Grada Sarajevo kako bismo ih uključili u sve procese projekta - poručio je načelnik Hadžibajrić.

Podsjetimo, bazeni na Bembaši nisu u funkciji od 2009. godine i trenutno predstavljaju zapušteni i devastirani prostor za koji se ranije nije uspijevalo naći zajedničko rješenje kojim bi se vratili u funkciju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.