NOVI TRAVNIK

Bit će izgrađen kružni tok vrijedan 130.000 KM

Improvizirani odbojnici, vreće s pijeskom postavljene da pridržavaju prometne znakovi konačno bi mogli postati prošlost

Novotravnički improvizirani kružni tok je pravo ruglo grada

D. PUCAR

14.5.2019

Nakon nekoliko godina improvizacije, zbog koje je većina građana negodovala, Novotravničani bi uskoro mogli dobiti novi kružni tok.

Vreće pijeska

Naime, u ovogodišnjem općinskom budžetu planirano je 130.000 KM za izgradnju kružnog toka na ulazu u grad, pa bi ruglo na početku grada konačno moglo biti uklonjeno. Improvizirani odbojnici, vreće s pijeskom postavljene da pridržavaju prometne znakovi konačno bi mogli postati prošlost.

Građani su godinama negodovali, vlast ih nije slušala, a ovogodišnji rasplet događaja iznjedrio je angažman novih vijećnika okupljenih oko HDZ-a BiH, koji su se zapravo politički uspjeli izboriti da se projekt uvrsti u proračun.

I ovaj put su nam kazali kako ne vjeruju dok ne bude završeno.

Ulice i rupe

- Po kineskoj četvrti grade parkinge, a na ulazu u grad stavile vreće pijeska da čuvaju znakove. Ono je ruglo grada i ulice su nam pune rupa - kazali su građani s kojima smo razgovarali.

Projekti se „kisele“

Da će kružni tok biti izgrađen Novotravničani ne vjeruju dok radovi ne krenu, s obzirom na brojna dosadašnja iskustva i projekte koji se „kisele“ u budžetu po nekoliko godina, a nikada nisu završeni. Za mnoge od njih su sredstva osigurana od drugih nivoa vlasti ili Republike Hrvatske.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.