TUZLANSKI KANTON

Skijaše na Karaulu privlače lagane staze i povoljne cijene

Skijalište Karaula kod Kladnja: Kapacitet ski-lifta je 1.200 skijaša na sat

S. MUMIĆ

5.3.2018


Ski-centar Karaula kod Kladnja na planini Konjuh, jedino skijalište na području Tuzlanskog kantona, ovih dana radi punom parom.

Na stazama trenutno ima dovoljno snijega, a pored ljubitelja skijanja, dolaze i izletnici koji uživaju u sankanju i šetnji.  

- Uradili smo sve što je do nas i spremni smo da posjetiocima ponudimo dobar provod i zimske sportske radosti. Spremni dočekujemo goste sa područja TK, ali i šire, koji žele pobjeći od urbane zagađenosti i smoga, ali i ljubitelje skijanja - kazala je Dragana Čaušević, direktorica Javnog preduzeća “Karaula”.

Teren skijališta povoljan je za rekreativce, ali i za profesionalce. Staza blagog nagiba duga je 1.700 metara, a usponska 1.100 metara. Kapacitet ski-lifta je 1.200 skijaša na sat.

Posjetioci dolaze iz Slavonije, Posavine i Semberije. Među gostima su najbrojniji Tuzlaci, koji nisu krili zadovoljstvo što napokon ove zime imaju mogućnost da provedu nekoliko dana na, kako kažu, omiljenom i najbližem skijalištu.


- Prvi put sam ovdje. Zaista je lijepo, vrijeme posljednjih dana ide u prilog skijašima. Dosta naroda je ovdje i turista. Lijep je ambijent, a cijene su vrlo povoljne. Ski-staza je odlična - kazao je Mustafa Husanović.  


 Cijene karata 

Ski-lift radi svakim danom od 12 do 16 sati, a vikendom od 9 do 16 sati. Dnevna karta za odrasle košta 14 KM, za djecu do 14 godina 12 KM. Poludnevna karta za odrasle je 10 KM, a za djecu 8 KM. Nešto su povoljnije karte za organizirane grupe. Dnevna košta 12 KM, a za djecu 10 KM. Pojedinačna vožnja za odrasle košta 3 KM, a za djecu 2 KM.


Staza blagog nagiba duga je 1.700 metara

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.