TUZLANSKI KANTON

Otvorena obnovljena zgrada PU Gradačac

Obnovom zgrade PU Gradačac našim uposlenicima i građanima smo stvorili znatno bolje uvjete za rad i pružanje usluga, dodao ministar MUP-a TK

Z. Matkić

Piše: Z. Matkić

2.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Svečanim presijecanjem vrpce premijer Jakub Suljkanović i ministar MUP-a Tuzlanskog kantona Husein Topčagić danas su u Gradačcu otvorili obnovljenu zgradu PU Gradačac.

U vanjske i unutrašnje građevinske radove i nabavku novog namještaja Vlada Tuzlanskog kantona uložila je blizu 180.000 maraka.

- U protekle tri godine MUP i Vlada Tuzlanskog kantona u opremanje svih organizacionih jedinica MUP-a uložili su blizu 8 miliona maraka - kazao je Topčagić.

Istaknuo je da je veoma bitno zadržati operativnost Uprave policije na visokom nivou, a sve u cilju zaštite građana i njihove imovine te poštivanja ljudskih prava svih ljudi u TK.

- Obnovom zgrade PU Gradačac našim uposlenicima i građanima smo stvorili znatno bolje uvjete za rad i pružanje usluga - dodao je Topčagić.

Naglasio je da je u protekle tri godine ministarstvo na čijem je čelu puno uradilo na poboljšanju statusa policijskih službenika i njihovom materijalno-tehničkom opremanju i da će se taj trend nastaviti i ubuduće.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.