TUZLA

Počelo potpisivanje peticije "Djecu treba liječiti iz budžeta, a političare plaćati SMS porukama, pa ko uplati - uplati"

Uprkos izrazito niskoj temperaturi, veliki broj građana došao da podrži ovu humanu akciju

L. I. O.

12.1.2019

Foto: A. Bajrić

Na Trgu slobode u Tuzli danas je počelo potpisivanje peticije "Djecu treba liječiti iz budžeta, a političare plaćati SMS porukama, pa ko uplati - uplati", koju realizira neformalna grupa roditelja.  

Organizatori peticije su zadovoljni odzivom građana koji su prepoznali ovu akciju i poručuju da akcija neće ovdje stati te da je ovo tek početak. Ističu i da neće odustati dok ne dođu do cilja.

- Razlog za potpisivanje ove peticije je činjenica da je naš sistem kompliciran i da nema sluha za bolesnu djecu. Svaki dan očajni roditelji upućuju apele za pomoć da bi omogućili svojoj djeci liječenje. Došlo je vrijeme da se promijeni nešto i da djeca budu na prvom mjestu - kazala je Belma Beha, jedna od organizatorica peticije.

Ona ističe da je kao roditelj osjetila potrebu da učestvuje u ovoj akciji. 

– Kako da živimo ovdje ako ne želimo nešto mijenjati? Moramo pokrenuti svoju svijest. Naša budućnost su naša djeca i vrijeme je da mijenjamo ovaj bolesni sistem, a možemo to zajedno - poručila je Buha.

Uprkos izrazito niskoj temperaturi, veliki broj građana došao je na trg da podrži ovu humanu akciju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.