OSTAJE U SVOJOJ ZEMLJI

Nermin Šišić pokrenuo biznis i ne želi otići iz BiH

Šišić je osnovao centar za zdravstveni fitnes

Piše: A. HALILAGIĆ

14.11.2018

Nermin Šišić iz Cazina jedan je od primjera svim mladima u Bosni i Hercegovini koji sumnjaju da svoj san i bolji život mogu ostvariti u svojoj zemlji. 

Nakon što je u Bihaću završio fakultet i stekao diplomu, odnosno akademsku titulu bačelora tjelesnog odgoja i sporta, odlučio je da posao traži u rodnom gradu.

Osim u Bihaću, Nermin je uporedo sticao znanje i u Zagrebu, tačnije na Fitnes učilištu, te je stekao dodatne vještine i usavršio znanje, koje mu je osiguralo stabilnost, prosperitet i uspjeh u poslu kojim se odlučio baviti.

U Cazinu je već 2017. godine pokrenuo klub “Crossbox Unity”, odnosno fitnes centar. Kako Nermin ističe, rad ovog kluba uglavnom se zasniva na zdravstvenom fitnesu, rehabilitacionim programima i kondicionim pripremama.

- Iako je okolina bila skeptična i sve promatrala s nevjericom i osudom, pokazao sam i uvjerio sve njih da se s dovoljno truda, želje i vjere u samog sebe sve može ostvariti, a da se pri tome ne napusti svoja zemlja i svoj grad.

Mada sam imao ponude za odlazak i rad u Abu Dabi, Minhen, Kuvajt, za sada se vidim ovdje i ne razmišljam o odlasku iz BiH – kaže Šišić.

Posebna namjera mu je, kako ističe, buđenje zdravstvene svijesti i poticanje fizičke aktivnosti, koja je neophodna za normalan i zdrav život, posebno kod mladih.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.